Workshop Taart versieren

Wat gaan we doen?

We knippen een kleurplaat in gedeelten uit en leggen dit op gekleurd fondant. Dan snijden we het fondant op maat en leggen het op een plastic mapje waar een ander exemplaar van de kleurplaat inzit. Zo gaan we de kleurplaat in kleur weer opbouwen.

Als het plaatje klaar is leggen we het een tijdje in de vriezer en gaan we een lekker kopje koffie of thee drinken om daarna weer snel verder te gaan.

We snijden de taart (gemaakt van biscuitdeeg) in 3 lagen en vullen deze met bijvoorbeeld banketbakkersroom en jam. Daarna strijken we de taart af met botercrème of chocoladepasta om o.a. een mooi glad resultaat te krijgen. Als we hiermee klaar zijn gaan we een stuk fondant op kleur mengen en uitrollen op een stuk doorzichtig plastic. De fondant plaatsen we op de taart en zorgen dat het een strak geheel wordt. We halen het plaatje uit de vriezer en leggen het op de taart.

Als we helemaal klaar zijn krijg je de taart in een echte taartdoos mee naar huis, je zult versteld staan van je eigen kunnen. Op de site zal je taart daarna staan te pronken zodat je al je vrienden/kennissen/familie het geweldige eindresultaat kunt laten zien.

De kosten bedragen € 27,50 voor UT-Kringleden, € 32,50 voor niet leden, dit is inclusief taart en alle benodigde materialen. De workshop duurt ongeveer 3,5 uur en er kunnen maximaal 9 personen deelnemen.


Opgeven voor deze workshop bij Boerderij Bosch van ma/do, 12.00 tot 14.00 uur.

Taart invriezen

Het is mogelijk om de taart ver van te voren te maken en in te vriezen. Je gaat hierbij als volgt te werk:

Leg een stuk van ca 70 cm huishoudfolie (doorzichtig folie) op het aanrecht en leg de taart hierop. Vouw de folie naar boven en pak een nieuw stuk folie met ongeveer dezelfde lengte. Leg deze bovenop de taart met de uiteinden naar de zijde van de taart waar nog geen folie zit. Vouw nu de uiteinden naar beneden zodat de hele taart verpakt is in het folie. Leg de taart in de vriezer. De taart is hier ca 6 maanden goed houdbaar.

Ontdooien

Haal de taart 24 uur voor gebruik uit de vriezer en leg de taart in de folie in de koelkast om hier rustig te ontdooien. Haal de taart ongeveer een uur voor gebruik uit het folie en laat de taart op kamer temperatuur komen.

Stukjes invriezen

Wil je taart die al in stukken is gesneden invriezen dan kan dit door tussen de stukken bakpapier te doen, zodat ze niet aan elkaar blijven plakken. Leg de stukken in een diepvriesdoos. Als je stukken nodig hebt haal je deze uit de vriezer en leg ze samen op een bord. Verpak de stukken inclusief het bord in huishoudfolie en leg dit in de koelkast om rustig te ontdooien.