Verslag en foto's van de UT-Kring voorjaarsreis naar Belgie

Hier een kort verslag van de reis van de UT-Kring naar België:


Dinsdag 1 mei vertrok een groep van 20 reizigers o.l.v chauffeur Ronnie voor een reis van 4 dagen naar belgie. Dinsdagmiddag arriveerden we in Gent, de mooie oude stad met o.a. het `belfort wat werd bekeken te voet.

foto


Aan het eind van de middag vertrokken we naar hotel IBIS in Brussel, tegenover het oude Heyselstadion, na de ramp heeft men de naam veranderd in het koning Boudewijn stadion. In het hotel was alleen een kleine keuken, dus dineerden we in la petite fourchette, 150 meter van het hotel, een Grieks-Aziatisch restaurant, de maaltijd was Grieks georienteerd,

Het Atomium ligt op loopafstand, bij avond een fascinerend gezicht, de bollen zijn dan verlicht.

Woensdag was Brusseldag, we begonnen in het Atomium, sommige namen de lift naar de bovenste bol waar je een schitterend uitzicht over Brussel hebt. Onder leiding van een gids bezochten we de binnenstad van Brussel, de gids had zich gespecialiseerd in oude cafés, hij had een top 25 samengesteld en drie van de mooiste heeft hij ons, naast andere bezienswaardigheden, laten zien.

De straat met alle visrestaurants was zeer smal, je manoeuvreerde tussen de tafeltjes door, met zeer vriendelijke obers die je wel een tafeltje `'gunden`'.

's Avonds dineerden we weer in hetzelfde restaurant, nu kregen we een meer Aziatische maaltijd, het eten was goed verzorgd.

Donderdagmorgen met de bus naar Brugge. De bus kon niet in het centrum komen en velen namen de lijnbus naar het centrum, Brugge is wat kleinschaliger en gemoedelijker dan Brussel.

Een oude bierbrouwerij "de halve maen" werd daar bezocht, zoals men eeuwen geleden bier brouwde kon je daar aanschouwen. Op de zolder van de bierbrouwerij kon je naar buiten genieten van een mooi overzicht over Brugge. Na de excursie kreeg iedere deelnemer een glas "Brugse Zot`' het huismerk van de brouwerij, een ongefilterd biertje wat menigeen zich goed liet smaken.

fotoVelen maakten een tochtje over het water langs mooie oude gebouwen.

In "le Panier d'or" op de grote markt was het afscheidsdiner.

Vrijdagmorgen vertrokken we met de koffers in de bus naar Antwerpen.

Ook in België veel files onderweg.

Ronnie parkeerde de bus aan de Schelde, zo was je in een mum van tijd in het centrum.

Ook in Antwerpen veel kantwinkels en bonbonzaken, ik schat dat er wel meer dan 10 kilo bonbons naar Nederland is verhuisd.

De chauffeur informeerde ons over allerlei zaken van Betuwelijn tot hoge snelheidslijn. Interessante weetjes.

Vier steden in vier dagen; het kan maar dan zie je natuurlijk niet alles. De moeite waard om nog eens te bezoeken. Ik bedank de UT- Kring voor het organiseren van deze mooie reis. foto


Betsie Dogger