campusactiviteiten

Universiteitsfonds Twente
Uw gift telt, elk jaar weer!

Science on tour


DONEER HIER!

''We proberen jongeren te interesseren voor techniek door ze mee te nemen naar de wereld achter de alledaagse dingen om ons heen en deze begrijpelijk te maken.'' Science on Tour

De technische studies blijven achterlopen in hun populariteit terwijl de maatschappij staat te springen om goed opgeleide technici. Om schoolkinderen kennis te laten maken met techniek en natuurwetenschappen is de Universiteit Twente gestart met Science on Tour. Het team van totaal 50 studenten voert, op locaties in het hele land, verschillende proeven en experimenten uit om kinderen te enthousiasmeren voor de mogelijkheden van de techniek en technische studies. Dit is zowel voor de kinderen als voor de studenten een unieke ervaring! Science on Tour is erg succesvol en wil daarom graag verder uitbreiden. De bijdrage van de alumni geeft het Science on Tour team de mogelijkheid om nog meer schoolkinderen te bereiken en aantal proeven uit te breiden.

“De studenten van het Science on Tour team delen hun eigen enthousiasme voor techniek en natuurwetenschappen met schoolkinderen. En met succes! De kinderen worden enorm uitgedaagd en er gaat een nieuwe wereld voor ze open. Die nieuwsgierige blik in de ogen van een onderzoeker in spe is goud waard... dit is alleen al een reden om door te gaan met Science on Tour.”  
Prof. dr. ing. Dave H.A. Blank, wetenschappelijk directeur MESA+

Streefbedrag €5.000

In eerste instantie gaat het bijeengebrachte geld direct naar Science on Tour. Indien er meer wordt opgehaald dan voor het project nodig is, wordt het overgebleven bedrag gebruikt om andere projecten binnen het thema campusactiviteiten te realiseren.