De UT maakt het Verschil! U ook?

Universiteitsfonds Twente
Uw gift telt, elk jaar weer!

De zuinigste auto op waterstof bouwen, een technische toepassing ontwikkelen om artrose tegen te gaan, talentvolle studenten met gebrek aan financiële middelen beurzen bieden en schoolkinderen kennis laten maken met techniek en wetenschap: dit alles kan mogelijk gemaakt worden door de bijdrage en de betrokkenheid van de alumni van de Universiteit Twente! Dit jaar werft het Universiteitsfonds Twente weer binnen de alumnigemeenschap. Doe ook mee en steun deze vier bijzondere projecten!

Word donateur en geef aan het project van uw keuze. U kunt uw bijdrage ook overmaken op NL09ABNA0592719189, ten name van Stichting Universiteitsfonds Twente te Enschede, onder vermelding van de jaarcampagne of van het project van uw keuze. Alvast veel dank voor uw betrokkenheid!

Onderzoek


Niet al het onderzoek dat wordt gedaan, valt binnen de reguliere financiering. Donateurs maken aanvullend onderzoek mogelijk en zorgen dat wetenschappers beschikken over de beste voorzieningen.

Het onderzoeksproject van dit jaar is Pleisters plakken tegen artrose. Professor Marcel Karperien wil korte metten maken met artrose. De oplossing die hij hiervoor heeft ontwikkeld is een injecteerbare pleister, die kapot kraakbeen in het gewricht weer laat herstellen.

Universiteitsfondsbeurs


De Universiteitsfondsbeurs is opgericht voor studenten met veel talent en motivatie maar met een gebrek aan financiële middelen. Zo krijgen zij de kans om toch aan de Universiteit Twente te studeren.
De Universiteitsfondsbeurs wordt jaarlijks verstrekt aan zowel Nederlandse als internationale studenten aan het prestigieuze University College ATLAS. 

Studentenprojecten


In en rondom Twente zijn veel uitdagende studentenprojecten. Donateurs maken deze studentenprojecten mogelijk en zorgen er mede voor dat deze projecten slagen. Hierdoor wordt de UT zowel nationaal als internationaal op de kaart gezet.

Het studentenproject van dit jaar is Green Team Twente. De studenten van Green Team Twente bouwen aan een auto die wordt aangedreven door waterstof. Het team wil aantonen dat deze duurzame brandstof een schone concurrent is van de fossiele brandstoffen.

Campusactiviteiten


Volgens menig UT-alumnus heeft de unieke campus, met haar studieverenigingen, mooie natuur, variërend aanbod cultuur, sportfaciliteiten en ontelbare activiteiten gezorgd voor een onvergetelijke studententijd. Met steun kunnen wij toekomstige studenten hetzelfde Twente gevoel geven.

De campusactiviteit van dit jaar is Science on Tour. Science on Tour is een team dat bestaat uit 50 studenten die jongeren kennis laten maken met techniek en natuurwetenschappen om zo technische studies te promoten.

Geen voorkeur voor een project? DONEER HIER!

Lees hier meer informatie over hoe u kunt doneren aan het Universiteitsfonds.