S&B - Universiteitsfonds (NL)

Universiteitsfonds Twente
Uw gift telt, elk jaar weer!

Tien tips om jouw Bata4life actie tot een succes te maken!


Tip 1. Personaliseer je actiepagina
De beste fondsenwervende actiepagina's vertellen een (persoonlijk) verhaal. Vertel dus altijd wat jouw drijfveer is en waarom het belangrijk is om te doneren.


Tip 2. Voeg een foto toe
Met een foto van jezelf krijgt je actiepagina een persoonlijk tintje en leren mensen je kennen. Juist dan zullen mensen bereid zijn om jouw pagina door te sturen naar vrienden en bekenden.


Tip 3. Vertel iedereen over je actiepagina
Zorg dat je een aantal donaties binnen hebt voor je mensen gaat mailen. Begin bijvoorbeeld met je familie of allerbeste vrienden, dan ziet de actiepagina er gelijk een stuk aantrekkelijker uit. Wist je trouwens dat veel donateurs kijken naar andere giften om hun bijdrage te bepalen? Zorg dus voor een paar grote bedragen, dat werkt zeker in je voordeel!


Tip 4. Personaliseer je e-mail
Kies een tekst die past bij de groep mensen die je mailt. Tegen je collega's of docenten praat je toch anders dan tegen je vrienden. Vergeet in elk geval niet om een link naar jou actiepagina mee te sturen!


Tip 5. Maak reclame
Breng jouw actiepagina onder de aandacht. Zorg voor zichtbaarheid en zorg dat mensen er over gaan praten. Plaats een link op je eigen website/ sociale media en op de website / sociale media van je vereniging of club.


Tip 6. Gebruik sociale media
De kracht van media als Twitter, Facebook en LinkedIn bij dit soort acties is enorm. Gebruik deze sociale media dus maximaal en vraag je vrienden en bekenden om berichten door te plaatsen naar hun netwerk. Zo kan een beweging ontstaan die deze actie enorm groot en succesvol kan maken.


Tip 7. Plaats een link in al je uitgaande mails
Plaats een link naar jouw actiepagina in elke e-mail die je verstuurt. Dit zal zorgen voor meer bezoekers en vast ook meer donateurs. Bovendien laat je iedereen zien dat je actiepagina nog steeds actueel is en ze nog steeds kunnen doneren.


Tip 8. Hou je actiepagina actueel
Zorg dat je actiepagina altijd actueel is. Dat betekent dat je regelmatig naar je pagina gaat en zo snel mogelijk reageert op binnenkomende post. Hou bezoekers op de hoogte hoe de actie verloopt en wat je volgende stappen zijn. Op die manier maak je duidelijk hoe serieus je er mee bezig bent.


Tip 9. Stuur een herinnerings e-mail
Blijf volhouden. Meestal moet je mensen vaker mailen om ze over de streep te trekken. Heel belangrijk: stuur iedereen die jou steunt met een donatie een persoonlijk bedankje. Dat geeft je meteen de kans om te vragen of ze jouw actiepagina door willen sturen naar hun omgeving.


Tip 10. Blijf geld ophalen ook na de Batavierenrace
Wist je dat ongeveer 20% van de donaties pas binnenkomt nadat de actie is volbracht? Het volbrengen van je etappe is een mijlpaal die je via sociale media, websites en email aan je hele netwerk bekend kunt maken. Dit geeft je een (laatste) uitgelezen kans te vragen om een donatie. De actiesite www.bata4life.nl blijft tot 20 juni 2015 actief.