UT Deelnemers 2022

Wie zijn wij


Leontien Kalverda (begeleider)

Leontien is onlangs bij ons aangesloten omdat ze de uitdaging heel erg graag wil ondersteunen. Als ze haar blessure niet had gehad, zou ze zelf de fiets hebben gepakt om mee te gaan. Nu is ze onze steun en toeverlaat, organisator, chauffeur, kampmanager, foto/videograaf, etc. Samen met Steven zal zij ervoor zorgen dat wij (de fietsers) maar een ding moeten doen: FIETSEN.

ik ben
Kees Posch
 • Waarom doe je mee? Ik hou van sportieve uitdagingen, en wil via deze weg gezonder en fitter dan ooit worden. Vanuit preventie-oogpunt is het belangrijk om gezond te zijn, en via deze weg zal ik mijn welvaarts-kilo's kwijtraken. Preventie is niet de oplossing voor alle problemen, vandaar dat goed onderzoek naar ziektes zeer belangrijk is -  de Daniël den Hoed stichting is daarom een mooi doel om voor te fietsen.
 • Hoeveel kilometer heb je in 2021 gefietst? Bijna 3500 kilometer, dit jaar zal het een stuk hoger uitkomen,
 • Hoe snel fiets je nu? Het schommelt zo rond 28 kilometer per uur, ik hoop dat dit sneller kan, op hetzelfde vermogen.
ik ben
Wan Bakx
 • Waarom doe je mee? Al meer dan 50 jaar doe ik aan atletiek en vlieg de wereld over voor mijn wedstrijden. Onlangs nog naar Portugal voor het EK. Ik wil nu eens wat doen voor veel mensen die die mogelijkheden niet hebben.
 • Hoeveel kilometer heb je in 2021 gefietst? Tsja, 3km heen en weer naar het werk, gemiddeld 4x per week (ondanks COVID-19 wilde ik graag op het werk werken), 40 weken = 960 km ;-)
 • Hoe snel fiets je nu? Te snel. Ik wil graag langere afstanden met ongeveer 25km/u fietsen maar ik ga steeds iets van 28 per uur. Dat krijg je als je van nature een sprinter bent.
ik ben
Angelique van Leeuwen
 • Waarom doe je mee? Afgelopen jaar heb ik mijn eerste marathon gelopen en wat heb ik genoten van die ervaring. Het is tijd voor de volgende uitdaging, maar nu eentje die ik niet alleen voor mezelf doe.
 • Hoeveel kilometer heb je in 2021 gefietst? Ongeveer de hoeveelheid kilometers die ik straks in 1 week ga fietsen. Dat is best weinig hè? Aankomende maanden mag ik nog flink wat trainingsuren maken.
 • Hoe snel fiets je nu? Op een fijn en rustig tempo, zodat ik altijd genoeg adem heb om een praatje te maken met de fietser naast mij. Dus dat zal ongeveer 25 a 26 km/u zijn. Wat mij betreft een prima tempo om Tour for Life mee uit te fietsen, nu die conditie nog.
ik ben
Mathijs Beek
 • Waarom doe je mee? Omdat het mijn passie voor wielrennen combineert met iets goeds doen voor een ander. Daarnaast wil ik graag weer in de bergen fietsen, de Col de L’Iséran, die we op dag 1 beklimmen, staat op mijn wenslijstje van beklimmingen.
 • Hoeveel kilometer heb je in 2021 gefietst? 3500 km, dat was 1000 km minder dan in 2020, maar dit jaar ga ik daar ruim overheen. 
 • Hoe snel fiets je nu? Dat ligt uiteraard aan de afstand, maar gemiddeld is het rond de 30 km/h. De ervaring leert echter dat dat in de bergen een stukje lager zal zijn.
ik ben
Ashrith Jain
 • Waarom doe je mee? Ik had nooit gedacht dat ik meer dan 20 km zou kunnen fietsen, totdat mijn vriend me in 2019 meenam op een fietstocht naar Bad Bentheim. Ik vond het zo leuk dat ik binnen 2 weken een racefiets heb aangeschaft en binnen 20 dagen een fietstocht van 150 km heb gefietst. Tegenwoordig fiets ik dan ook graag voor mijn plezier. Ik ben graag buiten en fietsen is uitermate geschikt om mijn omgeving te verkennen. Fietsen is een onderdeel van mijn leven geworden, tijdens de koffiepauze schep ik graag op over mijn fietsroutes. Tour for Life geeft me de kans om mijn hobby voor een goed doel uit te oefenen en motiveert me om mijn grenzen te verleggen. Ik heb ooit een memoires gelezen van een Amerikaanse neurochirurg Paul Kalanithi over zijn leven en ziekte, longkanker in stadium 4. Daarin zei hij: "Elke belangrijke ziekte verandert het leven van een patiënt - eigenlijk van een hele familie. Dit is me bijgebleven. Ik hoop zoveel mogelijk geld in te zamelen om het Daniel Hoed Fonds te steunen.
 • Hoeveel kilometer heb je in 2021 gefietst? Ongeveer 3500 kilometer op een racefiets.
 • Hoe snel fiets je nu? Mijn gemiddelde snelheid is 28 km/h.
ik ben
Steven de Jong (begeleider)
 • Waarom doe je mee? Ten eerste vind ik de bijdrage aan het goede doel erg belangrijk. In mijn directe omgeving heb ik meerdere gevallen meegemaakt van mensen die mijns inziens gebaad zouden zijn geweest bij een meer persoonlijke behandeling van kanker. Iedereen is anders, maar de behandelingen zijn gestandaardiseerd. Dat kan beter! Het Daniel den Hoed Fonds werkt daaraan. Ten tweede is deze tour een enorme uitdaging waarbij de deelnemers de grens van hun eigen kunnen opzoeken. Ten derde is het voor mij een mooie aanleiding en een motivatie om weer fitter te worden.
 • Hoeveel kilometer heb je in 2021 gefietst? Ongeveer 1000km op de racefiets en ongeveer 700 op de mtb.
 • Hoe snel fiets je nu? Mijn gemiddelde snelheid schommelt bij de meeste ritten zo rond de 27km/u.
ik ben
Aditya Pappu
 • Waarom doe je mee? Ik geloof erin dat de enige manier om jezelf op te bouwen en te groeien is door uit je comfortzone te stappen. Daarom kies ik elk jaar een uitdaging die ervoor zorgt dat ik mijn grenzen verleg en boven mijn limiet uitstijg. Dit jaar wordt die uitdaging de Tour For Life. Wens mij succes!
 • Hoeveel kilometer heb je in 2021 gefietst? Ik heb in 2021 ongeveer 900 km gefietst op een mountainbike. 
 • Hoe snel fiets je nu? Ik ben pas recent begonnen met wielrennen. Mijn gemiddelde snelheid is 25 km/u.
Ik ben
Floortje Duijkers
 • Waarom doe je mee? In mijn stage bij het Erasmus MC doe ik momenteel onderzoek naar kanker. Hier hoorde ik ook voor het eerst over Tour for Life. Naast mijn onderzoek als biomedical engineering student wil ik patiënten op een andere manier helpen: door mezelf uit te dagen op de fiets. Tour for Life zal voor mij een enorme uitdaging zijn, maar ik kijk uit naar de ervaring.
 • Hoeveel kilometer heb je in 2021 gefietst? Niet zoveel. Ik denk ongeveer 1400 km. Het regende vorig jaar best veel. Vanaf nu kan ik het weer alleen niet meer als excuus gebruiken. 
 • Hoe snel fiets je nu? Rond de 27 km/u, maar voor langere ritten ligt het tempo wat lager.