Twents Onderwijsmodel (TOM)

Sportthema van de eerste module

Op 5 november 2014 vond de Slotconferentie 2014 plaats. 's Ochtends meldden ongeveer 1500 studenten zich bij het Sportcentrum om hun projectwerk van de afgelopen module aan elkaar te presenteren op de presentatiemarkt.Na een mooi openingswoord door Irene Visscher-Voerman, begon deze markt. De projectgroepen van (bijna) alle studenten bemanden hier in drie ronden een stand. Met mooie posters, (interactieve) filmpjes, demonstraties en interne wedstrijdjes lieten zij zien wat ze gedaan en geleerd hadden in de eerste tien weken van hun opleiding, die voor de meesten in het teken van sport stonden. Sommige projectgroepen pakten uit met ballonnen, zelfgebakken cake en complete sporttenues en anderen deden het juist (erg) rustig aan. Bij sommigen groepen straalde de trots ervan af. En ook de modulecoördinatoren en opleidingsdirecteuren waren enthousiast en tevreden over het getoonde werk.


D:\Profiles\steensie\Desktop\DSCN9690.JPG


Op de markt liep een jury rond die de presentaties van de studenten beoordeelde op de kwaliteit van het werk, de duidelijkheid en aantrekkelijkheid van de presentatie en het enthousiasme van de groep. De projectgroep ‘Ohm’ van Advanced Technology (Laduona Dai, Robin Derikx, Bas Haar, Sohrab Kamyar, Shaner Mahmud, Sander Markus, Max  Mosig, Laurynas Paunksnis, Bas Weijers) ging met de prijs naar huis en kan binnenkort gaan ziplinen en klimmen in AvaTarZ Nature Park.


Daarnaast konden studenten stemmen van het publiek werven om de populariteitsprijs in de wacht te slepen. Studenten konden dus zelf hun digitale stem uitbrengen. NB2, een groep van Communicatiewetenschappen pakte dit stemmen werven slim en enthousiast aan en ging met de prijs aan de haal.


Verder waren er een aantal lezingen en workshops voor de geïnteresseerden. De eerste lezing ging over de emoties en gedragsintenties die een negatieve beslissing van een scheidsrechter oproept bij voetballers. De tweede lezing met een voetbalthema ging in op de vragen hoe een voetbalclub reageert op successen en verliezen, wat er onder een besluit ligt om een trainer te ontslaan of juist te contracteren en wat een trainerswisseling met de prestatie van een club doel. De laatste lezing richtte zich op de zware benen na het sporten. Hoe kan de verzuringsgraad van sporters eenvoudig gemeten worden? De workshop Mindfulness waarin studenten oefeningen deden en zelfs mediteerden, werd druk bezocht. De workshops over Werken in Projectgroepen en Presentatievaardigheden waren wat kleinschaliger en leverden grote tevredenheid op onder de deelnemers.


P:\AZ\Projects\Pro-POV\Evenementen\Gemeenschappelijk thema\Sportthema 2014\foto's\DSCN9782.JPG


De plenaire Slotlezing, in het format van College Tour, waarin Gerard Kemkers geïnterviewd werd door Tom Mulder was een kers op de taart. Kemkers gaf aan de studenten mee hoe belangrijk het is om van je omgeving en van elkaar gebruik te maken. En dat dit heel goed mogelijk is op deze mooie campus!


Klik hier voor een impressie van de Slotconferentie 2013