UTFaculteitenTNWNieuwsWijzigingen Promotiereglement per 1 januari 2017

Wijzigingen Promotiereglement per 1 januari 2017

Het College voor Promoties heeft in de vergadering van 23 november 2016 een aantal wijzigingen vastgesteld die per 1 januari 2017 van kracht worden. De belangrijkste wijzigingen worden hieronder genoemd.

1. Ethische formule bij het uitreiken van de doctorsbul.
Het uitreiken van de doctorsbul zal voortaan gepaard gaan met het uitspreken van een ethische formule door de voorzitter, na de laudatio van de promotor. De tekst is als volgt (zie blz. 40 en 41 van het promotiereglement):
“Zeergeleerde doctor [….….]
Mag ik u ook namens de universiteit feliciteren met de behaalde waardigheid. U hebt vanaf nu het recht de doctorstitel te dragen. Uw doctorstitel betekent dat de samenleving op de kwaliteit van uw oordeel kan vertrouwen, dat u integer en transparant handelt en dat U onafhankelijk communiceert over de resultaten en de maatschappelijke relevantie van Uw werk. Waardeer de doctorstitel als een eervolle onderscheiding en een welverdiend voorrecht, maar vergeet daarbij nooit de plicht die zij U oplegt, jegens wetenschap en de samenleving. Ik heb gezegd.”

2. Taal van de doctorsbul.
De doctorsbul kan voortaan zowel in het Nederlands als in het Engels opgesteld worden. De kandidaat kan de zijn/haar voorkeur hiervoor tijdig kenbaar maken bij het bureau van het College voor Promoties. Zie artikel 40, blz. 16 en Bijlage 2 Toelichting artikel 40, blz. 26.

Daarnaast zijn nog een aantal redactionele wijzigingen toegepast, zoals ook vastgesteld in het College voor Promoties d.d. 23 november 2016.

Vind hier de volledige Nederlandse respectievelijk Engelse versie van het promotiereglement.

Namens het College voor Promoties,

Paul van Dijk,
Directeur Twente Graduate School