Informatie voor geinteresseerden in de Lerarenopleiding natuurkunde

Overweeg je leraar natuurkunde te worden? Je kunt een onderbouw (tweedegraads) en een eerstegraads lesbevoegdheid natuurkunde halen aan de UT.

Door de minor “Leren Lesgeven” te volgen tijdens de bachelor krijg je een leuke oriëntatie op de lerarenopleiding. Met de 30 EC minor Leren Lesgeven in combinatie met je bachelordiploma behaal je al de onderbouwbevoegdheid. Je gaat tijdens de minor actief op een school aan de slag. Een uitstekende manier om snel te merken of ‘natuurkunde docent’ iets voor jou is.

Na de bachelor kun je op verschillende manieren de eerstegraads bevoegdheid halen. Je kan kiezen voor de tweejarige master Educatie in de Betawetenschappen (MSc ECB) met de specialisatie natuurkunde. De helft van deze master bestaat uit natuurkunde onderdelen en de andere helft uit vakken van de lerarenopleiding, inclusief onderzoekscomponenten.
Een alternatief is om tijdens of aansluitend aan de eigen master (of promotietraject) de onderdelen van de lerarenopleiding (omvang 1 jaar) te volgen. Heb je de minor al op zak, dan kan het behalen van je lesbevoegdheid zelfs nog sneller.  
Tot slot kan bij de master Applieid Physics de eerstegraads bevoegdheid binnen het tweejarige mastertraject behaald worden als de minor Leren Lesgeven al is afgerond. Zie voor meer detailinformatie het Double programme LO-AP op de opleidingspagina van MSc Applied Physics.

Wil je meer weten, neem contact op met Gerdy ten Bruggencate (studieadviseur, onderwijscoördinator MSc ECB)