Studiebegeleiding

Studieadviseur Technische Natuurkunde

Op de universiteit wordt van je verwacht dat je zelfstandig bent en veel zaken zelf regelt. Zeker als je net aan een nieuwe opleiding begint, is lang niet alles vanzelfsprekend. Het kan even duren voor je je draai vindt en soms heb je daarbij hulp nodig. Maar ook verderop in je studie kun je tegen zaken aanlopen, waarover je even met iemand van gedachten wilt wisselen, bijvoorbeeld bij de keuze voor een minor, als je extra vakken wilt doen, enzovoort. Ook dan kun je terecht bij de studieadviseur.

De studieadviseur van de bachelor TN is Brigitte Tel.


Studieadviseur:

kamer:

telefoon:

e-mail:

aanwezig op:

afspraak inplannen via:


Brigitte Tel

Carré, CR 4633

053-489 5877

b.m.tel@utwente.nl

ma, di, do,vr-ocht

https://tnw.planner.utwente.nl/


Als eerstejaars student krijg je bij TN een mentor toegewezen. De mentor is het eerste aanspreekpunt bij vragen/problemen. Gedurende het eerste jaar heb je met je mentor een aantal studievoortgangs-gesprekken. Na het eerste jaar is er minimaal aan het eind van het jaar een mentorgesprek waarin de planning voor het jaar daarna wordt besproken en er een advies wordt vastgesteld.

De studieadviseur heeft regelmatig overleg met de mentor. Voor specifieke vragen kan een student ook altijd bij de studieadviseur terecht.

Contact

Je kunt een afspraak voor een gesprek met de studieadviseur maken via https://tnw.planner.utwente.nl/. Zo’n gesprek duurt meestal een half uur. Soms is het zinvol om elkaar vaker te zien en dan komt er na het gesprek een vervolgafspraak.

Je kunt je de studieadviseur als je een (korte) vraag hebt ook mailen via: b.m.tel@utwente.nl

Vragen

Je kunt bij de studieadviseur terecht als je vragen hebt over de studie, het studeren zelf, of over privé-zaken die je studie beïnvloeden, bijvoorbeeld:

  • Heb ik wel de juiste studie gekozen?
  • Welke vakken kan ik dit kwartiel het beste plannen?
  • Het studeren gaat me makkelijk af. Kan ik er iets extra’s doen?
  • Op het vwo ging het me gemakkelijk af. Hoe komt het dat ik nu zoveel onvoldoendes haal?
  • Ik ben topsporter; welke regelingen en voorzieningen zijn er voor mij?
  • Ik heb problemen met studeren vanwege dyslexie.

Een gesprek met je mentor of studieadviseur is meestal een goede eerste stap. Waar nodig kan de studieadviseur je doorverwijzen naar personen of instanties binnen of buiten de universiteit.

Vertrouwelijkheid

Alles wat je met de studieadviseur of je mentor bespreekt is vertrouwelijk. Alleen als dat zinvol is en jij daar toestemming voor geeft kan er iets met derden worden besproken. Er wordt ook tussen mentor en studieadviseur geen informatie doorgegeven als jij dat niet wilt. De studieadviseur werkt volgens de gedragscode van de Landelijke Vereniging van Studieadviseurs (LVSA).