In het derde jaar van TN (B3) heb je de mogelijkheid je profileringsruimte te vullen met minors. Je kan kiezen voor (een combinatie van):

  1. High Tech Human Touch (HTHT) minors
  2. Reguliere UT minors 
  3. Crossing Borders, Leren Lesgeven, Bestuursminor
  4. Studeren in het buitenland
  5. Studeren aan een andere onderwijsinstelling
  6. Doorstroomminor (schakelen naar een master van een andere opleiding)

Voor meer informatie verwijzen we je naar de major-minor website.

Ingangseisen

Om aan een minor deel te mogen nemen heeft de opleiding besloten om de minimumeis op 75 EC te stellen. Dit betekent dat je bij het moment van inschrijven minimaal 75 EC moet hebben behaald uit het B1 en B2 programma van TN. Mocht het qua planning echter goed uitkomen om deel te nemen aan een minor module terwijl je niet aan de minimumeis voldoet dan kan je contact opnemen met de studieadviseur voor overleg.

Inschrijven

Via OSIRIS schrijf je je tijdens de inschrijfperiode in voor een minor. Zie op de major-minor website Inschrijven. Vlak voor aanvang van de module die je gaat volgen wordt je automatisch toegevoegd aan de module. 

INFORMATIE OVER VERDIEPENDE MINOREN 

Studenten van de opleiding TN kunnen uit verschillende verdiepende minoren kiezen. Zie de mogelijkheden matrix.

Minoren die wij zelf als TN aanbieden zijn:

Informatie over schakelprogramma's 

Voor zover de informatie aanwezig is staan hieronder de gegevens voor schakelprogramma's naar een aantal veel gevraagde richtingen. Een schakelprogramma kan gedaan worden om over te stappen naar een andere master dan APH, voor een dubbel master programma of gewoon omdat je interesse hebt in vakken in die richting.

INFORMATIE OVER MULTIDISCIPLINAIR project TN 

Als TNer kun je ook de minor gebruiken om een groot multidisciplinair project te doen. De student kan deelnemen aan het Green Team (https://www.greenteamtwente.nl/join/), het Solar Team of een vergelijkbaar groot multidisciplinair projectteam. In principe is de student vrij zijn of haar eigen challenge te definieren in overleg met een lid van de wetenschappelijke staf van TN. Een student moet voordat de module van start gaat een projectvoorstel goed laten keuren door de Bachelor Examencommissie van TN. Contactpersoon is Jeroen Verschuur (j.w.j.verschuur@utwente.nl, Carre CR4005). 

informatie over minor buiten de UT of in het buitenland

Je kunt ook een minor bij een andere universiteit in Nederland of in het buitenland gaan doen. Voor een minor bij een andere univeristeit moet je zelf op zoek gaan naar de mogelijkheden. Heb je iets leuks gevonden dan moet dit goedgekeurd worden door de Bachelor Examencommissie TN. Vul hiervoor ''Request study at foreign university'' (ook voor Nederland) onder Formulieren in. 

Voor het doen van een minor in het buitenland moet je er op tijd bij zijn: Deadline voor 1e semester is 1 februari, voor 2e semester 1september. Kijk voor meer info op https://www.utwente.nl/tn/algemene-onderwijsinformatie/buitenland/. Soms zijn er na de deadlines nog plaatsen over. Je kunt daarom altijd nog even mailen of langslopen bij Betty Folkers (stagetnw@utwente.nl, Horsttoren 609).

Voor verdere vragen en overleg over minoren

Heb je vragen of wil je overleg over de minor of de planning daarvan neem dan contact op met de studieadviseur Brigitte Tel (b.m.tel@utwente.nl, Carre CR4631, plan jezelf in via  https://tnw.planner.utwente.nl/ )