Ultrasound

In deze scholing ga je zelfstandig, in je eigen tijd en op je eigen werkplek, aan de slag met de basisprincipes van echografie. Je leert grotendeels online en we begeleiden je om deze principes te vertalen naar en toe te passen in je eigen klinische praktijk. Ook kun je met de echosimulatoren en echoapparatuur in het TechMed Simulatiecentrum werken. Op het gebied van echografie hebben wij de beschikking over: meerdere echo-apparaten van hand-held tot high-end; over echosimulatoren voor het trainen van vlakperceptie en beeldoptimalisatie; en over meerdere fantomen voor diagnostiek en interventie.

Echografie wordt steeds breder ingezet in verschillende medische en paramedische disciplines. Voor een goede keuze en uitvoering van een echografieonderzoek binnen jouw discipline en voor een adequate interpretatie van de beelden, is begrip over ultrageluid en het tot stand komen van een echobeeld noodzakelijk. 

VOOR WIE

Iedere zorgprofessional die werkt met echografie in het medische domein, zoals gynaecologen, intensivisten, internisten, chirurgen, fysiotherapeuten en podotherapeuten. Ook voor meer technisch georiënteerde professionals zoals technisch geneeskundigen en biomedisch technologen is deze scholing op maat te maken.

LEERDOELEN

Aan het einde van deze scholing ben je in staat om:

PROGRAMMA

Deze scholing bestaat uit 2 onderdelen:

 • E-Learning: 10u

  Het grootste deel van de scholing bestaat uit een e-learning, waar je ongeveer 10 uur mee bezig bent. Aan de hand van de theorie met praktijkopdrachten die wordt aangeboden, bepaal je zelf voor jouw maatwerkcasus:

  • of (en waarom) echografie jou antwoorden gaat geven;
  • hoe je het onderzoek moet voorbereiden;
  • hoe je het onderzoek/de echogeleide interventie moet uitvoeren.

  Deze systematieken pas je vervolgens ook al toe in jouw eigen klinische praktijk.

 • Praktijksessie (OPTIONEEL): 1,5u

  Als je daar behoefte aan hebt kun je extra oefensessies met simulatoren en/of echoapparatuur inplannen in het TechMed Simulatiecentrum of kun je contact opnemen met één van de echografiedocenten. Een praktijksessie duurt ongeveer 1,5u onder professionele begeleiding.

AANVULLENDE INFORMATIE

INTAKEGESPREK

Na inschrijving voor deze scholing plannen we een intakegesprek met je in. In dit intakegesprek kijken we naar jouw leerbehoeften en welke onderdelen van de scholing op jou van toepassing zijn. Daarnaast stellen we ook een casus op die het beste past bij jouw leeromgeving en leerdoelen. Deze casus vormt de rode draad van de e-learning.

AANMELDING 

Er zijn meerdere varianten mogelijk om deze scholing te volgen. 

Kosten voor individuele inschrijving: vanaf €280,- euro pp. Je krijgt dan toegang tot de e-learning en je hebt recht op 1 u (online) begeleiding van een vakdocent TMC. Optioneel kan gekozen worden voor een aanvullende praktijksessie in het TMC (1,5u) onder begeleiding. Kosten praktijksessie 260,- euro p.p..

Kosten voor groepsaanmelding: vanaf +/- €400,- euro pp. Voor een groepsinschrijving geldt als vuistregel dat een groep van 4 (of een veelvoud van 4) de ideale groepsgrootte en dus de meest gunstige prijs heeft. Maatwerk voor groepen is ook mogelijk, de prijs is dan op aanvraag.

Aanmelding of een vraag?
Neem contact op

Contact

TechMed Academy / Technohal (nr. 18)
Hallenweg 5
7522 NH Enschede
Nederland
E-mail: techmedacademy@utwente.nl
Telefoonnummer: +31 (0)53 489 8401
routebeschrijving: https://www.utwente.nl/en/techmed/downloads/techmed-route.jpg