Zie Cursussen

Siemens - Healthineers trainingen

Ontdek het TechMed Centrum in de digitale rondleiding


IQ & Dose, Image Processing classroom training Artis systemen.

Tweedaagse training:
-15 en 16 april 2021
-14 en 15 oktober 2021 

Algemene informatie:

De doelgroep voor deze workshop is klinisch fysici (werkende met Siemens ARTIS systemen), maar ook onderzoekers en andere medewerkers, die verantwoordelijk zijn voor de kwaliteitsbeheer van beeldvormende röntgensystemen. Het doel van deze workshop is om inzicht te geven in detectoren, röntgenbuizen, instellingen en de samenhang met de daarbij gebruikte stralingsniveaus en beeldkwaliteit.

Het is een tweedaagse workshop waarbij theorie en praktijk afwisselend worden gegeven. De workshop kan zowel in het Nederlands als in het Engels gegeven worden, afhankelijk van de taalvoorkeur van de ingeschreven deelnemers.

In-depth insights 3D & 4D imaging for ARTIS systems

Tweedaagse training:
- 27 en 28 mei 2021
- 18 en 19 november 2021

Algemene informatie:

Deze workshop is relevant voor klinisch fysici die werken met Siemens ARTIS systemen, voor onderzoekers en andere mensen, die verantwoordelijk zijn voor de kwaliteitsbeheer van beeldvormende röntgensystemen. Het doel van deze workshop, is om meer inzicht te geven in de technische achtergronden van de 3D &4D protocollen en hoe deze zijn opgebouwd (stralingsdosis, reconstructie, algoritme).

Het is een tweedaagse workshop waarbij theorie en praktijk afwisselend worden gegeven. De workshop kan zowel in het Nederlands als in het Engels gegeven worden, afhankelijk van de taalvoorkeur van de ingeschreven deelnemers.

MR Cardiac Training

Tweedaagse training:
- 9 en 23 april 2021
- 27 mei en 8 juni 2021
- 23 september en 14 oktober 2021
- 7 en 15 oktober 2021

Algemene informatie:

Deze training is relevant voor MR laboranten, klinisch fysici, onderzoekers en andere mensen, die verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van cardiac MRI onderzoek. Kennis van de mogelijkheden, sequenties en parameters en het gebruik van deze tools in de praktijk is daarvoor essentieel. Deze praktijkgerichte training besteed aandacht aan klinische en technische thema`s en is daarom zeer geschikt voor zowel beginnende als ervaren cardiac MR laboranten die meer verdieping wensen.

Het is een tweedaagse training waarbij theorie en praktijk afwisselend worden gegeven. De eerste dag van de training zal worden gegeven op het kantoor van Siemens Healthineers in Den-Haag en de tweede dag van de training zal worden gegeven in het TechMed Centre aan de Universiteit Twente. De training kan op aanvraag ook in het Engels worden gegeven.

Aanmelding:

Meer informatie over het programma, het aanmelden en de kosten voor deze workshop kunt u vinden op de website van Siemens Healthineers Website:
Siemens Healthineers-IQ Dose training Artis systems
Siemens Healthineers- In-depth insights 3D & 4D imaging for ARTIS systems
Siemens Healthineers - MR Cardiac Training

Trainingslocatie:

Technical Medical Centre, Hallenweg 5, 7522 NH, Enschede (UT Campus) 
Route en info TechMed Centre UT
UT/TechMed Academy, cursussen