UTTechMedTechMed CentrumNieuwsNieuw strategisch programma: ‘Sustainable Healthcare Technology'

Nieuw strategisch programma: ‘Sustainable Healthcare Technology'

Begin 2020 gaat het nieuwe strategische programma ‘Sustainable Healthcare Technology' (SHT) van start in het TechMed Centre. "Het doel van het strategisch programma SHT is om ons onderzoek, de vertaling en implementatie van gezondheidstechnologieën te versnellen", zegt programmacoördinator Wander Kenter. Het programma zal voor een periode van drie jaar plaatsvinden. Als de tussentijdse resultaten positief zijn, wordt het programma met twee jaar verlengd.

SHT is onlangs goedgekeurd door het CvB en gaat in januari 2020 van start. "Met het nieuwe strategische programma worden de UT en het TechMed Centre een erkend expert in de daadwerkelijke implementatie van technologische innovaties in de gezondheidszorg", aldus de wetenschappelijk leiders professoren Lisette van Gemert-Pijnen en Ruud Verdaasdonk. De aan de UT ontwikkelde gezondheidstechnologieën zullen bijdragen aan het toekomstbestendig maken van onze gezondheidszorg, het bereik en de inbedding in de maatschappij, en zullen een echte impact hebben.

Dit strategische programma zal een van de eerste producten zijn van de nieuwe visie en strategie van de UT ‘Shaping 2030’: to empower society through sustainable solutions. Het programma heeft tot doel de tijd die nodig is om de markt voor zorginnovaties te verkorten en de impact van successen te vergroten om erkende onderzoekssuccessen te creëren.

De duur van het strategisch programma SHT wordt vastgesteld voor een eerste periode van drie jaar. In het derde jaar wordt het programma geëvalueerd. Als de tussentijdse resultaten een positief perspectief bieden, wordt het programma met nog eens twee jaar verlengd, waardoor de totale looptijd vijf jaar (2020-2024) bedraagt.

W. Kenter MSc (Wander)
Manager Business Partnerships & Business Development