UTTechMedTechMed CentrumNieuwsNieuwe organisatie bij Health

Nieuwe organisatie bij Health

Katja Haijkens, Govert Verhoog en Heleen Miedema zijn met ingang van het nieuwe academische jaar aangesteld als opleidingsdirecteuren voor respectievelijk de bachelor en master opleidingen Biomedische Technologie, Gezondheidswetenschappen en Technisch Geneeskunde. Heleen Miedema is daarnaast tevens verantwoordelijk voor het nieuwe Life Long Learning programma en is als directeur Onderwijs lid van het management team van het Technical Medical (TechMed) Centre. Managing Director Remke Burie: “Vanuit het MT zijn we heel blij met deze benoemingen, waarmee we nog beter kunnen inspelen op de ontwikkelingen die we de komende jaren voorzien.”

Groei

De organisatieverandering is nodig vanwege de groei van het domein Health op de UT. “Door die groei heb je meer specialisatie en leiding nodig. We wilden graag een flexibele en slagvaardige organisatie”, vertelt Burie. Haijkens vult aan: “Met de komst van de nieuwe Technohal en de inzet op post-academisch onderwijs krijgt het onderwijs binnen Health een verdere boost. Dat vraagt om een nieuwe structuur met voor iedere opleiding een eigen directeur”

De nieuwe organisatie sluit aan bij de onderwijsvisie van het TechMed Centrum met veel aandacht voor gepersonaliseerd leren, en het opleiden van professionals voor een snel veranderende beroepspraktijk. “De structuur is in lijn met de organisatiestructuur van de faculteiten. We organiseren ons als een netwerk. Ieder heeft zijn eigen contacten, maar door het bij elkaar te voegen kunnen we elkaar inspireren. Op deze manier speelt het onderwijs ook een belangrijke verbindende rol tussen disciplines en resulteert dit in nieuwe samenwerkingen”, vertelt Verhoog.

Over de opleidingsdirecteuren

De drie opleidingsdirecteuren zijn allen al langer verbonden aan de UT. Miedema startte in 1992 als onderzoeker aan de UT. Daarna ontwierp ze als beleidsmedewerker van het College van Bestuur in 1999 de studie Biomedische Technologie. Iets later ontstond onder leiding van Miedema de studie Gezondheidswetenschappen. Tot slot ontwikkelde Miedema de studie Technische Geneeskunde. Ze is nu opleidingsdirecteur voor die opleiding en daarnaast directeur Onderwijs binnen het MT van het TechMed Centre.

Haijkens is sinds 2006 verbonden aan de UT als onderwijskundig adviseur en sinds 2012 verbonden aan de opleiding Biomedische Technologie als opleidingsmanager. Ze is nu de opleidingsdirecteur voor deze opleiding.

Verhoog is in 2016 naar de UT gekomen als opleidingsmanager van de opleiding Gezondheidswetenschappen. Daarvoor was hij teamleider van de opleiding Fysiotherapie bij Saxion. Hij is nu de opleidingsdirecteur voor gezondheidswetenschappen.

Technisch Medisch Centrum

Het TechMed Centrum is een toonaangevende innovatiehub. Door een combinatie van excellent onderzoek, onderwijs en moderne faciliteiten draagt het TechMed Centrum bij aan het verbeteren van de gezondheidszorg door middel van gepersonaliseerde technologie. Het TechMed Centrum faciliteert dat professionals elkaar ontmoeten en stimuleert multidisciplinaire samenwerking. Op 29 november dit jaar wordt de nieuwe locatie van het TechMed Centrum geopend, de Technohal. In het nieuwe gebouw zijn onderwijs, onderzoek én het simulatiecentrum onder één dak samengebracht. Dit maakt het TechMed Centrum uniek in de wereld.