UTTechMedTechMed CentrumNieuwsNWO call voor Nationale Wetenschapsagenda

NWO call voor Nationale Wetenschapsagenda

NWO is op 24 mei een speciaal financieringsinstrument gestart in het kader van de Nationale Wetenschapsagenda. Voor het NWA-onderzoeksprogramma is vanuit het ministerie van OCW voor de eerste financieringsronde in 2018 52,2 miljoen euro gereserveerd. In de call worden consortia uitgenodigd om voorstellen in te dienen. Het multidisciplinaire en maatschappij gedreven onderzoek van de UT leent zich bij uitstek voor deze call.

Over de call

Het onderzoeksprogramma zal alle disciplines bestrijken en is gericht op de hele keten van fundamenteel, toegepast en praktijkgericht onderzoek. Door te investeren in vernieuwend en maatschappelijk relevant onderzoek via de 25 routes van de Nationale Wetenschapsagenda kan kennis worden ontwikkeld voor wetenschappelijke doorbraken en voor maatschappelijke opgaven.

Meer informatie over de call is beschikbaar op de NWO-website.

Een voorstel indienen en aanvullende informatie

Vanuit de UT zijn bij de opzet van de routes, en de Startimpuls voor de NWA, reeds onderzoekers aangehaakt. Onderzoekers die interesse hebben in het indienen van een consortium voorstel, of het participeren in een voorstel, kunnen voor vragen terecht bij Arend Zomer (a.h.zomer@utwente.nl), subsidieadviseur voor nationale subsidies bij Strategic Business Development van de UT. Naast vragen over de werkwijze van de call, kan hij ook verwijzen naar onderzoekers die reeds betrokken zijn geweest bij één van de routes van de NWA.