Archief 2017

3 oktober 2017 - Workshop Serie (2/6): Betrekken van Eindgebruikers in Ontwerpproces

Hoe KUNNEN eindgebruikers effectief in het ontwerpproces worden betrokken?
Techmed workshop series 2/6

Het gebruiksgemak en de acceptatie van een medisch product door patiënten en zorgprofessionals is essentieel voor een succesvol medisch product. Daarom is het belangrijk dat uw product voldoet aan de behoeften van de stakeholders en past in de werkprocessen en gebruik scenario's van uw eindgebruikers.

Een efficiënte manier om bij deze behoeften aan te sluiten, is om patiënten en zorgverleners nauw te betrekken in het ontwerpproces van uw medisch apparaat. In elke ontwikkelingsfase van het ontwerpproces zijn verschillende technieken en methodes beschikbaar om op een effectieve manier gebruikers te betrekken.

WAT In deze workshop gaan we antwoorden vinden op de volgende vragen:
1) Welke methoden zijn beschikbaar om patiënten en zorgverleners te betrekken in het ontwerpproces van uw medisch apparaat?
2) Hoe kunt u deze methodes effectief in het ontwerpproces integreren?
De focus van deze workshop ligt in de vroege stadia van het ontwikkelingsproces. We richten ons op de stakeholder analyse en persona mapping, als krachtige tools om gebruikers behoeften inzichtelijk te maken. Daarnaast behandelen we methodes als proces mapping en patient journey mapping die  gebruikt worden om de workflow en de dienstverlening rondom het product af te stemmen met de zorgomgeving.

VOOR WIE  Als u verantwoordelijk bent voor het ontwerpen van een medisch apparaat en u wilt betere gebruikersinzichten opdoen dan u krijgt van observaties en interviews met uw eindgebruikers, laat deze workshop zien welke extra hulpmiddelen en technieken hiervoor beschikbaar zijn.
Als u zich afvraagt hoe uw product past in het complexe ecosysteem van de gezondheidszorg, geeft deze workshop u inzicht in welke co-design technieken beschikbaar zijn voor het ontwerpen van uw product, service en/of behandeling.

WANNEER Dinsdag 3 oktober 2017, 16:00-20:00

WAAR Carre 3.022, Experimental Centre for Technical Medicine (ECTM), Universiteit Twente, Enschede 

ProgramMA

16:00

Registratie & koffie

16:15-16:30

Co-design introductie

16:30-17:00

Exploratieve tool om gebruiksinzichten te vergaren

17:00-17:30

Stakeholder mapping, Persona mapping & empathy mapping – cases & oefeningen

17:30-18:00

Behaviour mapping & process mapping – cases & oefeningen

18:00-18:45

Eten

18:45-19:15

Patient journey mapping – cases & oefeningen


19:15-19:45

Evaluatieve tools ter validatie van het ontwerp


19:45-20:00

Vragen en borrel 

 

REGISTRATIE

Aanmelden voor deze workshop kan tot 25 september 2017, 12:00u. We hebben plek voor 50 deelnemers, deelname is gratis. 

TechMed Workshop Serie 

Deze workshop maakt deel uit van de TechMed Workshop Serie ‘Remove the Barriers to Market Readiness’. De Workshop Series voorziet in workshops waarin de meest belangrijke uitdagingen bij de ontwikkeling en productie van veilige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke medische technologie aan bod komen. De workshops zijn ontwikkeld voor (toekomstige) ondernemers op gebied met medische technologie. Iedere twee manden wordt gedurende een sessie van 4 uur aan het einde van de dag een ander onderwerp behandeld. Deelnemers kunnen de complete serie volgen, maar het is ook mogelijk om aan individuele workshops deel te nemen. 

De TechMed Workshop Serie wordt georganiseerd vanuit de TechMed Proeftuin. De TechMed Proeftuin partners hopen door het delen van hun kennis en expertise in de Workshop Serie medische innovaties 1 TRL level verder te brengen en daarmee dichter bij een succesvolle marktintroductie.  De TechMed Proeftuin ontvangst subsidie uit uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Unie, waardoor de Workshop Series gratis kan worden aangeboden.  

 This workshop is powered by Proeftuin partner(s):