Archief 2017

14 december 2017 - Workshop Series 4/6: Technical Requirements

Medical Devices:Beheerst van ontwerp naar Productie
TECHMED WORKSHOP SERIES 4/6

Om medische producten te vermarkten moet aan vele eisen worden voldaan. Deze eisen worden in Europa door de Europese Unie opgelegd middels de MDD (Medical Device Directive) welke onlangs is gewijzigd in de MDR (Medical Device Regulation).  Enerzijds worden er strenge eisen gesteld aan de ontwikkeling van het product, anderzijds moet het gehele productie proces volledig worden gevalideerd.  Daarnaast is het opzetten van een supply chain een belangrijk onderdeel van een  productie systeem, waarbij continuïteit en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Alle logistieke aspecten tav inkoop en verificatie van materialen, maar  daarnaast ook de (wereldwijde) verzending van complete eindproducten spelen een belangrijke rol. Andere businessaspecten zijn hierin net zo belangrijk. Dit geldt zeker voor Medische Producten, waarbij elk land zijn eigen regels kent tav het vermarkten van producten, zowel binnen Europa als ook ver daar buiten.

WANNEER Donderdag 14 december 2017, 14:00-18:00

WAAR Carre 3.022, Experimental Centre for Technical Medicine (ECTM), Universiteit Twente, Enschede

ProgramMA

14.00 - 14.15

Registratie & koffie

14.15 - 14.45

Introductie medische markt

14.45 - 15.15

Medical Device Regulations en standaarden (CE)

15.15 - 15.45

Medische product ontwikkeling

15.45 - 16.15

Design Transfer

16.15 - 16.45

Pauze

16.45 - 17.15

Productie en onderhoud van medische producten

17.15 - 17.45

Zakelijke aspecten

17.45 - 18.00

Afsluiting

RegistratiE

Registeren voor 8 December 2017.  We hebben ruimte voor 50 deelnemers, deelname is vrij van kosten.

TechMed Workshop Series 

Deze workshop maakt deel uit van de TechMed Workshop Serie ‘Remove the Barriers to Market Readiness’. De Workshop Series voorziet in workshops waarin de meest belangrijke uitdagingen bij de ontwikkeling en productie van veilige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke medische technologie aan bod komen. De workshops zijn ontwikkeld voor (toekomstige) ondernemers op gebied met medische technologie. Iedere twee manden wordt gedurende een sessie van 4 uur aan het einde van de dag een ander onderwerp behandeld. Deelnemers kunnen de complete serie volgen, maar het is ook mogelijk om aan individuele workshops deel te nemen.  

De TechMed Workshop Serie wordt georganiseerd vanuit de TechMed Proeftuin. De TechMed Proeftuin partners hopen door het delen van hun kennis en expertise in de Workshop Serie medische innovaties 1 TRL level verder te brengen en daarmee dichter bij een succesvolle marktintroductie.  De TechMed Proeftuin ontvangst subsidie uit uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Unie, waardoor de Workshop Series gratis kan worden aangeboden.  

 This workshop is powered by Proeftuin partner(s):    

Unitron Group