Dit nomogram is ontwikkeld als een hulpmiddel voor klinische beslissingen van artsen door het voorspellen van het conditionele risico op een locoregionaal recidief in de eerste vijf jaar na curatieve behandeling. Dit model is gevalideerd voor patiƫnten met vroege invasieve borstkanker (T1-3NelkeM0) zonder neo-adjuvante behandeling of tumorresidu.

Vrouwen die borstkanker hebben gehad worden geadviseerd om hun arts te raadplegen voordat ze gezondheid gerelateerde acties of beslissingen maken. De uitkomsten van dit nomogram dienen niet ter vervanging van klinische beoordelingen.

Dit nomogram is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. Toch kan het zijn dat de voorspelde kansen afwijken van het daadwerkelijke risico op een recidief. Er worden geen garanties gegeven met betrekking tot de nauwkeurigheid, compleetheid, correctheid of tijdigheid van deze website. De Universiteit Twente, het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en alle andere partijen zijn niet aansprakelijk of op enige wijze verantwoordelijk voor beslissingen of acties gebaseerd op de voorspellingen van dit nomogram.

Het nomogram is niet bedoeld voor commercieel gebruik. Alleen voor persoonlijk gebruik is het toegestaan het te gebruiken zonder bijdrage of geschreven toestemming. Specifieke gebruikersinformatie wordt niet bewaard. Door het model te gebruiken, geeft de gebruiker aan de bovenstaande condities te begrijpen en er volledig mee akkoord te gaan.