Over onze MRI Laboratoria

Ontdek het TechMed Centrum in de digitale rondleiding

De Medische Beelvorminglabs hebben 2 verschillende MRI scanners:

Esaote G-scan Brio 0.25T

De Esaote G-scan Brio 0.25T is oorspronkelijk ontworpen voor musculoskeletale diagnostiek. Door middel van een roterend portaal maakt het Esaote G-scan Brio systeem kantelbare MRI diagnostiek mogelijk. De scanner wordt niet alleen uitgebreid gebruikt in onze medical imagingscursussen, maar ook voor nieuwe experimentele en preklinische studies die verder gaan dan het oorspronkelijke doel van het apparaat. Een goed voorbeeld is een onderzoek in samenwerking met de afdeling gynaecologie van het UMC Utrecht, waarbij de MD&I-groep de diagnose van bekkenbodemdisfunctie met behulp van kantelbare MRI bestudeert. 

Siemens Magnetom Aera 1.5T

De tweede scanner is de Siemens Magnetom Aera 1.5T, geoptimaliseerd voor MRI-geleide interventies zoals ablatie en kathetertracering. Naast een uitgebreide set, standaard beschikbare (MRI) sequenties kunnen aangepaste sequenties worden ontworpen en getest. Via de Access-I interface kan hardware van derden met de scanner worden gekoppeld om de mogelijkheden van robotische, beeldgeleide interventies te verkennen.

Naast de MRI-scanners zijn er onderzoekslaboratoria beschikbaar voor experimenten op het gebied van magnetische detectie.