Zie Aankomende evenementen

A sense of innovation

A sense of innovation

De wereld om ons heen staat nooit stil. Onze zintuigen ook niet. Bij het ontbijt geniet je van de geur van een verse kop koffie, proef je dat die koffie toch net iets te heet is om te drinken en luister je naar het nieuws op de radio. Op de fiets naar je werk/school zie je de auto's langs je heen razen en voel je de zonnestralen op je armen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden die aangeven hoe belangrijk zintuigen in ons dagelijkse leven zijn. Zien, proeven, horen, voelen en ruiken. Onze zintuigen zijn essentieel om de wereld om ons heen waar te nemen. Beeldvorming speelt een belangrijke rol bij het begrijpen hoe deze zintuigen de wereld waarnemen en kleur geven. Met behulp van deze informatie worden nieuwe zintuigen ontwikkeld om wegvallende zintuigen te vervangen. 

Tijdens het online symposium “A sense of innovation” worden de ontwikkelingen op het gebied van zintuigen besproken. Diverse sprekers zullen u vertellen over de ontwikkelingen binnen hun vakgebied. U kunt hierbij denken aan innovaties op het gebied van beeldvorming, therapieën voor wegvallende zintuigen en het ontwikkelen van nieuwe zintuigen, bijvoorbeeld bionische ogen of kunstmatige huid. Er wordt ook een uitstapje gemaakt naar de beeldvorming van de hersenen. 

Waar & Wanneer

  • 5 maart 2021
  • 10.00 - 15.00
  • Online event
Meer informatie over het programma, sprekers en registratie
Klik hier

Organisatie

S.V. Paradoks is de studievereniging voor de studies van de Univeristeit Twente: Biomedische Technologie en Technische Geneeskunde Als vereniging zijn we de brug tussen de opleiding en de studenten. We zijn constant bezig om communicatie tussen alle relevante partijen en het onderwijs te verbeteren. Daarnaast organiseren we talloze onderwijstondersteunende lezingen, cursussen en andere activiteiten.