Zie Aankomende evenementen

Virtual Reality - een oplossing voor de markt of voor de zorg?

Virtual Reality - een oplossing voor de markt of voor de zorg?

De mogelijkheden van Virtual Reality zijn eindeloos, ook voor de gezondheidszorg. Behandelingen kunnen worden ondersteund door VR, of zelfs compleet in de virtuele wereld plaatsvinden. Virtual Reality begint zijn weg nu ook steeds meer te vinden naar revalidatie en fysiotherapie, waar VR-applicaties zich richten op het (her)leren van bewegingen, vaardigheden of gedachten, maar staat nog ver af van dagelijkse toepassing.

Wat is er voor nodig dat Virtual Reality ook in de revalidatie voet aan de grond krijgt? Of liggen deze (virtuele) werelden te ver van elkaar?

In deze webinar gaan we deze vragen verkennen. Dit doen we aan de hand van een voorbeeld van een VR toepassing: een virtuele fietstrainer. Deze fietstrainer is ontwikkeld vanuit een zorgvraag en met de zorgverleners en doelgroep samen. Echter, is dit ook de marktvraag? In de webinar gaan we met elkaar in discussie en onderzoeken we mogelijke succes- en belemmerende factoren, welke partners noodzakelijk zijn, en wat mogelijke vervolgstappen kunnen zijn om VR succesvol in de revalidatiemarkt toe te passen.  

Presentaties sprekers

WANNEER & WAAR

  • 18 februari 2021
  • 16.00 - 17.00
  • Taal: Nederlands
  • Entree: Gratis
  • Locatie: Online (enkele dagen voor aanvang wordt de link naar de livestream doorgestuurd)

VOOR WIE

Organisaties die geïnteresseerd zijn en werkzaam zijn in het domein van revalidatie en technologie. Dit kan variëren van organisaties die te maken hebben met VR toepassingen of eHealth technologie van kindrevalidatie tot wetenschappers die onderzoek doen in dit domein.

  • Bedrijfsleven
  • Ziekenhuizen en klinieken (revalidatieartsen, ergotherapeuten, fysiotherapeuten)
  • Innovatiatiemanagers
  • Onderzoeksinstellingen 
Claudi van der Vegt

Senior consultant - Leap

Technologiebedrijven en Leap: dé ideale formule voor succesvolle innovatietrajecten. Niet door in en uit te vliegen met adviezen voor de korte termijn. Integendeel, want wij noemen innovatie altijd in één adem met strategieën en bedden innovatietrajecten steevast in in een strategische aanpak. Dat alles begint met goed kijken naar uw organisatie. Om door en door inzichtelijk te krijgen welke technologieën uw onderneming bewegen.

Meer informatie
Albert Hoekstra

XR (AR/VR/MR) specialist & Co-Owner Total Reality

Total Reality levert Virtual, Augmented & Mixed Reality oplossingen voor diverse fases binnen de industrial life cycle. Van design visualisaties tot sales apps. Van VR trainingsoplossingen tot AR en MR maintenance ondersteuning.

Meer informatie
Dr.ir. Monique Tabak

Universiteit Twente & Roessingh Research and Development 

Monique Tabak is biomedisch ingenieur en werkzaam als associate professor (universitair hoofddocent) aan de Universiteit Twente en Roessingh Research and Development. Haar onderzoek richt zich op gepersonaliseerde eHealthtechnologie voor de revalidatie, waaronder zelfmanagement-programma’s voor COPD met co-morbiditeiten, astma, of hartrevalidatie, maar ook interactieve eHealth-technologieën zoals VR voor chronische pijn. 

Meer informatie
Kiki Coppelmans

Co-Founder inMotion VR en Psychosomatisch Fysiotherapeut

Corpus VR is een mobiel revalidatie platform voor professional en patiënt met personaliseerbare beweging en biofeedback VR-games voor (nek) revalidatie. Real-time metingen en de Remote Care mogelijkheid geven inzicht in de voortgang van de behandeling zowel voor de revalidant als de professional.

Meer informatie
Menno Kamphuis

Mede-eigenaar

Moovd ontwikkelt en ontsluit digitale therapieën in verschillende segmenten in de gezondheidszorg. Dit geeft mensen laagdrempelig toegang tot hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg, zowel curatief als preventief. Door middel van innovatief en creatief toepassen van technologie, in samenwerking met experts helpen we patiënten, therapeuten en zorgverzekeraars vooruit.  

Meer informatie

Programma   

15.45 - 16.00

Livestream geopend

16.00 – 16.10    


Welkomstwoord
Virtuele fietstrainer voor kinderrevalidatie – een vraag vanuit de zorg
Dr.ir. Monique Tabak - Universiteit Twente & Roessingh Research and Development 

16.10 - 16.40

Pitches & discussies

- Total Reality, Albert Hoekstra
- InMotionVR, Kiki Coppelmans
- Moovd, Menno Kamphuis 

16.40 - 16.50

Subsidiemogelijkeden voor eHealth toepassingen
Claudi van der Vegt - Leap

16.50 - 17.00

Vervolgstappen en afsluitend woord
Dr.ir. Monique Tabak - Universiteit Twente & Roessingh Research and Development 

Organisatie

DGA Gaming Fieldlab wordt ondersteund door CLICKNL en wordt uitgevoerd onder auspiciën van de Open Universiteit van Nederland en de RAGE Foundation.

Een initiatief van: