UTTechMed CentrumEvenementenHappy Eating Event - GEANNULEERD

Happy Eating Event - GEANNULEERD

DEZE LEZING IS AFGELAST IN OVEREENSTEMMING MET DE RICHTLIJNEN VAN DE RIJKSOVERHEID

De organisatie van het Happy Eating Event (Universiteit Twente - TechMed Centre's programma: Personalized e-health Technology & EFRO Food en Cognition project) ziet het besluit als onvermijdelijk, omdat het risico van het samenbrengen van een grote groep zorgprofessionals niet goed is te overzien.  

Omdat veel bezoekers van het event werkzaam zijn in de zorgsector, voelt de organisatie een bijzondere verantwoordelijkheid en wil ze geen enkel risico nemen. Het risico is te groot omdat eventuele besmetting zal leiden tot uitval van zorgprofessionals en overbelasting van lokale zorgsystemen, juist op een moment dat ze hard nodig zijn.

Als aangemelde deelnemer heb je wellicht vragen over de annulering. Hiervoor kun je contact opnemen via techmed-events@utwente.nl.


De organisatie

     


Het event

HAPPY EATING event

Op 24 maart 2020 organiseert Universiteit Twente een inspirerende middag die allerlei partijen geïnteresseerd in de eetbeleving en technologie samenbrengt namens het netwerk-project EFRO Food & Cognition. Deze middag kunt u kennis maken met Happy Eating, het verrijken van de eetbeleving. Om mensen gezonder te laten eten is het van belang dat we het eerst leuker, aantrekkelijker en socialer maken. Op deze dag zul je ook ervaren wat Happy Eating kan doen en welke rol interactieve technologie daarin speelt.  

De middag zal bestaan uit een keynote over Happy Eating, demo’s, een rondleiding in het nieuwe TechMed Centre, en volop netwerkmogelijkheden. Er is ook de mogelijkheid voor bedrijven en academici om een pitch te geven. 

Bekijk het volledige programma
hier

voor wie

Bedrijven en onderzoeksinstellingen die geïnteresseerd zijn in technologie om de eetervaring te bevorderen. Dit kan variëren van organisaties die te maken hebben met de eetervaring (bijvoorbeeld cateraars, zorginstellingen, onderzoekers) tot organisaties die actief zijn in technologie die mogelijk een rol kan spelen in de eetervaring (bijvoorbeeld leveranciers van technologie voor het volgen van gedrag, onderzoekers).

PRAktische informatie

wanneer & waar

  • 24 maart 2020
  • 13.00 - 17.30 
  • Taal: Nederlands 
  • TechMed Centre (Technohal nr. 18), Auditorium (TL 1133)
    Op de campus van de Universiteit Twente, Drienerlolaan 5, Enschede, Nederland; Route

ORGANIsatie 

Dit event wordt georganiseerd door het strategische programma Personalized eHealth Technology, binnen het TechMed Centre instituut. Het event vindt plaats binnen het programma EFRO Food & Cognition en wordt gefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (ERDF) & Operationeel Programma Oost (OP Oost) binnen de Europese Unie. 

             

Personalized eHealth Technology 

Het wordt steeds duidelijker dat de huidige benadering van de gezondheidszorg niet duurzaam is, vooral als het gaat om het toenemende volume en de vraag naar chronische ziekten, waarvoor een heroverweging van strategieën voor innovatieve oplossingen nodig is. Het gebruik van informatie- en communicatietechnologieën in de gezondheidszorg - eHealth - is een veelbelovende strategie om de gezondheidszorg wereldwijd te verbeteren. Biologische (bijv. Genetische aanleg), gedrags (bijv. Levensstijl) en omgevingsfactoren (bijv. Fysieke en sociale context) beïnvloeden de toename en progressie van chronische ziekten. eHealth maakt het ook mogelijk om deze uitdaging van diversiteit aan te gaan, bijvoorbeeld door gepersonaliseerde oplossingen aan te bieden die aanpasbaar zijn voor elke gebruiker, en ook aan veranderingen in de loop van de tijd. Elk individu, dat met een specifieke aandoening te maken heeft, heeft een duidelijk uniek geval en benadrukt de behoefte aan gepersonaliseerde e-gezondheidstechnologie.

Meer inforamtie over het Personalized eHealth Technology programma. 

EFRO Food & Cognition

Slechte eetgewoonten zijn risicofactoren voor belangrijke chronische ziekten zoals kanker, diabetes en hart- en vaatziekten en vormen wereldwijd een bedreiging voor de menselijke gezondheid. Onze voedselkeuzes hebben op hun beurt niet alleen invloed op de algemene gezondheid, maar ook op de gezondheid van de hersenen. Met het ouder worden van de bevolking wordt het voorkomen van cognitieve achteruitgang een steeds grotere uitdaging en nemen de kosten in verband met neurodegeneratieve ziekten zoals dementie dramatisch toe. Gezonde voeding eerder in het leven is van het grootste belang bij het voorkomen van hersenziekten later in het leven. Het doorbreken van slechte gewoonten voor gedragsverandering is echter niet eenvoudig in onze huidige obesogene en ongelijke samenleving. Food and Cognition onderzoekt de wisselwerking tussen voeding, eetpatronen en hersenen. Met hulp van de toegekende EFRO cluster- en netwerk-subsidie wil het onderzoeksprogramma de regionale samenwerking met het mkb  verder uitbouwen. Het programma brengt MKB, grote voedingsproducenten en onderzoekers uit Nijmegen, Wageningen en Twente met elkaar in contact om samen consortia in Oost Nederland te kunnen vormen. 

Meer informatie over het EFRO Food & Cognition programma. 

OP Oost

Het Operationeel Programma Oost (OP Oost) is hét subsidieprogramma voor bedrijven en kennisinstellingen in de provincies Overijssel en Gelderland. Het programma valt onder het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het doel van OP Oost is dat bedrijven meer omzet kunnen halen uit nieuwe producten.

 Meer informatie over het OP Oost programma.