Zie Afdelingen

Instrumentmakerij

In de instrumentmakerij van TCO worden producten gemaakt met behulp van mechanische bewerkingen. Hiervoor is een breed scala aan machines beschikbaar. 

WERKGEBIEDEN

(CNC-) draaien

CONVENTIONEEL DRAAIEN, DRAAIEN, CNC DRAAIEN

Een draaibank is een onmisbare machine voor de instrumentmakers. Wij hebben beschikking over verschillende grootte conventionele draaibanken en een CNC draaibank.

(CNC-) frezen

CONVENTIONEEL FREZEN, FREZEN, CNC FREZEN

Ook de freesbanken zijn onmisbaar in de instrumentmakerij. Er zijn verschillende grootte Conventionele en CNC Freesbanken aanwezig. Hiermee kunnen wij tal van producten vervaardigen.

Lasersnijden, Lassen & graveren

LASERSNIJDEN, LASSEN & GRAVEREN

De instrumentmakerij beschikt over een Rofin precisie laser. Hiermee kunnen wij vele producten snijden uit verschillende materialen. Ook lassen en graveren behoord tot de mogelijkheden.

Vonk eroderen

VONK ERODEREN

Vonk eroderen is een bijzondere techniek waar TCO trots op is. Waar de draai- en frees-banken in vormvrijheid en nauwkeurigheid tegen hun max aanlopen, gaat de vonk eroderen apparatuur verder. Onze Agie draadvonk machine snijd met een draad van 0,2mm door het materiaal en kan hiermee complexe contouren snijden met scherpe hoeken. 

Vacuümsolderen

VACUÜMSOLDEREN

Een ander bijzonder techniek is het vacuüm solderen. Wij beschikken over zowel een vacuüm-soldeerklok als een vacuüm-soldeeroven. In beide processen wordt de soldering uitgevoerd in een vacuüm atmosfeer waardoor het product niet kan oxideren.

PRODUCTEN EN PROJECTEN

Bekijk in de onderstaande fotoalbums wat wij voor jou kunnen betekenen... 

MENSEN

  • Sip Jan Boorsma (Teamleider)

Andre Eppingbroek Hans Nijboer Pieter Post Rob Dierink Instrumentmaker gezocht