TECHNO CENTRUM VOOR ONDERWIJS EN ONDERZOEK

Wie zijn wij?

Het Techno Centrum voor Onderwijs en Onderzoek (TCO) draagt bij aan het onderwijs en onderzoek van de Universiteit Twente door het ontwikkelen, vervaardigen en onderhouden van experimentele opstellingen, prototypen en instrumenten. Wij zijn een unieke groep van ervaren en gemotiveerde top technici. 

TCO helpt de onderzoeker bij de vertaalslag van wetenschappelijke probleemstelling naar praktisch product. Over een breed spectrum wordt technische ondersteuning verleend op het terrein van mechanica, elektronica, (proces)automatisering, vacuümtechniek, helium-terugwin en glasbewerking.

De ondersteuning reikt hierbij van allerhande quickservice georiënteerde klussen tot ontwerp en realisatie van complete onderzoeksopstellingen en projecten.

Het TCO is een team van professionele prototypebouwers die vanuit verschillende technische invalshoeken de vraagstukken benaderen en vertalen naar concrete oplossingen. Ook verleent de dienst service aan, voor onderzoek kritische, apparatuur als vacuümsystemen, koelerapparatuur, heliuminstallatie en diverse andere apparatuur.