Zie Praktische zaken

Verplichte buitenlandregistratie & Gratis Verzekering

Verplichte buitenlandregistratie


Wanneer je naar het buitenland gaat voor studie of stage ben je verplicht je verblijf in het buitenland te registreren in Mobility Online. Door deze registratie kan de UT contact met je opnemen in geval van nood of bij calamiteiten in die regio. Zonder registratie is het aanvragen van een beurs niet mogelijk. 


Gebruik de link onderaan de pagina om je verblijf in het buitenland te registeren in Mobility Online of om in te loggen.


Gratis reisverzekering

Wanneer je je verblijf in het buitenland hebt geregistreerd in Mobility Online word je automatisch aangemeld voor een gratis UT reisverzekering. Deze gratis verzekering is bedoeld voor UT-gerelateerde reizen, zoals studie of stage in het buitenland. 
Na goedkeuring van je mobiliteit in Mobility Online door je facultair contactpersoon ontvang je de verzekeringspolis per mail met in de bijlage o.a. het dekkingsoverzicht en de voorwaarden (zie ook de links onderaan deze pagina). 

Aanvullende informatie

  • De verzekering is alleen geldig gedurende je studie of stageperiode; als je dus na afloop van nog een tijdje in het buitenland blijft (rondtrekken, vakantie) ben je voor die periode niet verzekerd door de UT.
  • Indien je verblijf in het buitenland langer dan 180 aaneengesloten dagen is (tot een maximum van 365 dagen), ben je verplicht een ziektekostenverzekering te hebben.
  • Als je een probleem hebt (bv. medische urgentie), neem dan contact op met de verzekering via het (alarm-) nummer van de reisverzekering. Alle informatie over de reisverzekering vind je hier.
  • Houd bij het kiezen van een bestemming rekening met het reisadvies voor dat land. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken houdt op haar website een overzicht bij van de meest recente reisadviezen (link hieronder). Hiervoor geldt: groen en geel zijn toegestaan; oranje en rode gebieden worden sterk afgeraden (je komt in voor reizen naar deze gebieden niet in aanmerking voor een beurs).
  • Informeer je UT coördinator in het geval van een calamiteit tijdens je verblijf in het buitenland. 
  • Declaraties voor de reisverzekering worden afgehandeld via de UT. De UT dient de declaratie in en ontvangt de geclaimde kosten, om dit vervolgens aan de student over te maken. 

Links