Verplichte buitenlandregistratie & Gratis Verzekering

Verplichte buitenlandregistratie


Wanneer je naar het buitenland gaat voor studie of stage ben je verplicht je verblijf in het buitenland te registreren. Op dit moment moet dat nog in twee systemen: de UT buitenlandregistratie en Mobility Online. Door deze registratie kan de UT contact met je opnemen in geval van nood of bij calamiteiten in die regio.

(Op termijn zal de buitenlandregistratie worden geïntegreerd in Mobility Online. Tot die tijd moet je mobiliteit nog op twee plaatsen geregistreerd worden.)


Gebruik de links onderaan de pagina om je verblijf in het buitenland te registeren.


Gratis reisverzekering

Wanneer je je verblijf in het buitenland hebt geregistreerd via UT buitenlandregistratie word je automatisch aangemeld voor een gratis UT reisverzekering. Deze gratis verzekering is bedoeld voor UT-gerelateerde reizen, zoals studie of stage in het buitenland.

Aanvullende informatie

  • De verzekering is alleen geldig gedurende je studie of stageperiode; als je dus na afloop van nog een tijdje in het buitenland blijft (rondtrekken, vakantie) ben je voor die periode niet verzekerd door de UT.
  • Indien je verblijf in het buitenland langer dan 180 aaneengesloten dagen is (tot een maximum van 365 dagen), ben je verplicht een ziektekostenverzekering te hebben.
  • Als je een probleem hebt (bv. medische urgentie), neem dan contact op met de verzekering via het (alarm-) nummer van de reisverzekering. Alle informatie over de reisverzekering vind je hier.
  • Houd bij het kiezen van een bestemming rekening met het reisadvies voor dat land. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken houdt op haar website een overzicht bij van de meest recente reisadviezen (link hieronder). Informeer je UT coördinator in het geval van een calamiteit tijdens je verblijf in het buitenland.Let op!


LET OP: Buitenlandregistratie in beide systemen (UT buitenlandregistratie en Mobility Online) is verplicht. International Office behoudt zich het recht voor om beurzen te weigeren of terug te vorderen als blijkt dat je niet aan deze verplichting hebt voldaan.