Student Services

Websites van opleidingen, informatiebalies en onderwijssystemen

Nieuwsberichten, evenementen en andere informatie is beschikbaar via de studentenportal my.utwente.nl. Daarnaast heeft elke opleiding een eigen website.

Opleidingswebsites

Hieronder kun je een overzicht van alle bachelor- en masteropleidingen vinden en de bijbehorende websites. De hier genoemde websites zijn de onderwijswebsites voor huidige studenten en medewerkers. De URL is in het algemeen, www.utwente.nl/[afkorting], tenzij bachelor en master dezelfde afkorting hebben.

Overige opleidingen

GEOINFORMATIEWETENSCHAPPEN

De Faculteit voor Geoinformatiewetenschappen en Aardobservatie biedt naast masteropleidingen een een grote variatie opleidingen en cursussen aan.

GEÏNTEGREERDE MASTER EN PHD

Naast de reguliere masteropleidingen biedt Twente Graduate School (TGS) een aantal geïntegreerde master/PhD-programma’s aan.

PROFESSIONAL DOCTORATE IN ENGINEERING (PDENG)

Een PDEng (Professional Docotrate in Engineering) programma is een tweejarig post-Master's designer programma aan de Universiteit Twente. De PDEng-opleiding biedt een gecombineerd onderwijs- en ontwerptraject aan. De Universiteiten van Delft, Eindhoven en Twente verzorgen de ontwerpersopleidingen onder de vlag van het gezamenlijke Stan Ackermans Instituut, 3TU School for Technological Design.

OPLEIDINGEN VOOR PROFESSIONALS

De daarnaast aangeboden masteropleidingen voor professionals hebben geen eigen opleidingswebsite.

Informatiebalies

Overzicht informatiebalies voor studenten en medewerkers.

Centre for Educational Support (CES)

Het Centre for Educational Support (CES) biedt een groot aantal studieondersteunende diensten. Of het nu gaat om studiebegeleiding, registratie van diploma's, studievoortgang, (taal)cursussen of het faciliteren van sport en cultuur op de campus. Hieronder vallen o.a.:

Voor een overzicht van alle studieondersteunende diensten zie www.utwente.nl/ces.

Universiteitsbibliotheek 

De Universiteitsbibliotheek (UB) biedt studenten en medewerkers alle ondersteuning voor onderwijs en onderzoek. In de Vrijhof zijn meer dan 500 studieplekken, waarvan veel met computers en in speciale projectruimtes. De UB biedt toegang tot de (digitale) collectie, en op de site vind je een verscheidenheid aan ondersteunende diensten en informatie. Voor een overzicht van alle diensten of om zoeken naar literatuur te starten, zie www.utwente.nl/ub.

Onderwijssystemen

Onderstaande systemen worden voor het onderwijs gebruikt:

Osiris en blackboard

Hieronder vind je alle informatie over in- en uitschrijving van cursussen, modules via Osiris en inschrijven voor deeltoetsen via Blackboard.  

Overig

Een overzicht van alle onderwijssystemen is beschikbaar via www.utwente.nl/nl/onderwijssystemen.

Algemene links

Algemene links m.b.t. onderwijs op de Universiteit Twente.