Met de aanschaf van een Fitness-card bij de Universiteit Twente zit je goed. Zo zorg je zelf voor een gezond lichaam dat op haar beurt weer zorgt voor een gezonde geest. Die gezonde geest staat borg voor wellicht nog betere studie- en werkresultaten.

Het Sportcentrum van de Universiteit Twente beschikt over een modern ingericht Fitnesscentrum (cardiosport en krachtsport), toegankelijk voor studenten en medewerkers van de UT die in het bezit zijn van een Xtra-card en de bijbehorende Fitness-card.

Om te zorgen dat het Fitnesscentrum van het Sportcentrum voor iedereen met een Fitness-card toegankelijk is en blijft, zijn er een aantal huisregels opgesteld.

Img 1995 web  0108%20(large) web  Img 2000 web  Img 1963 web

Fitnessbegeleiding.

Van maandag t/m vrijdag zijn er fitnesstrainers aanwezig voor begeleiding tussen 11.30-22.30 uur.

Tanita Body Composition Analyzer.

Ongeacht welk doel je hebt met je training, het meten van je gewicht is vaak zinvol tijdens het volgen van een trainingsprogramma. Wij bieden met de Tanita weegschaal een totale lichaamssamenstelling meting aan.

De Tanita Body Composition Analyzer meet door middel van een signaal gegevens als vetpercentage, spiermassa, vochtpercentage. Gecombineerd met persoonlijke gegevens als lengte, gewicht en leeftijd geeft het Tanita een zeer nauwkeurige beoordeling van de lichaamssamenstelling.

Door de uitdraai die de weegschaal geeft, kunnen we je lichaamssamenstelling monitoren en vergelijken over en langere periode. Hieruit kun je bijvoorbeeld afleiden of je spiermassa daadwerkelijk is toegenomen door de krachttraining, of je vetmassa is afgenomen door je wekelijkse workouts. Het is wel belangrijk dat de meting telkens uitgevoerd wordt onder dezelfde omstandigheden, omdat de vochthuishouding gedurende de dag wisselt. Kom daarom meten voordat je met je training begint.

De tijden dat je in de fitness kunt wegen zijn:

Maandag

11.30-13.00

Ingrid19.00-20.00

Elias

(alleen hermetingen)

Dinsdag

18.00-20.00

Ingrid


Woensdag

14.00-15.00

Tjerk19.00-20.00

Anne

(alleen hermetingen)

Donderdag

16.00-17.30

Tjerk


Vrijdag

12.00-16.00

Ingrid


Let op: bij de tijden waarop alleen her-metingen aangegeven wordt kun je alleen meten als je dit vaker hebt gedaan. Er wordt hier geen advies gegeven over de gegevens.