UT ZwemschoolAquajoggen

Aquajoggen

LET OP! Onze groepen voor het Aquajoggen en MBVO zwemmen zitten helemaal vol, wij nemen daarom geen nieuwe inschrijvingen meer in behandeling!   

Aquajoggen is een vrij onbekende maar intensieve sport in het water. Je beweegt je met een aquabeld door het water. Het is een van de weinige sporten waar je aan mee kan doen als je geblesseerd bent, als je bijvoorbeeld last hebt van je schouder kunt u wel alle been oefeningen mee doen, bent u geblesseerd aan uw enkel dan kunt u nog wel alle arm oefeningen mee doen.

Een aquabeld is een grote platte kussen op je rug waardoor je drijft op het water. Door te bewegen met je armen en benen ga je vooruit, achteruit, links of rechts. Dat ligt aan de oefeningen die worden voor gedaan door de badjuf of badmeester. Er zijn ontzettend veel verschillende oefeningen, er wordt gewerkt met verschillende materialen en in verschillende werkvormen waardoor elke les van aquajoggen anders is. Heerlijk gevarieerd.

Eigenlijk kunt u aquajoggen alleen maar beoordelen als u een les mee hebt gedaan, door mee te doen ervaart u hoe het is om je met een aquabeld door het water te bewegen. De voorwaarden die nodig zijn om te kunnen aquajoggen is dat u rechtop en actief ongeveer 40 minuten moet kunnen volhouden. Er wordt bewogen op muziek. 

\\ad.utwente.nl\home\SteggeSAM\Documents\UTwente\Van alles\Foto's\2013-09-27 10.46.24.jpg