UT Zwemschool

Aquajoggen

Aquajoggen is een vrij onbekende maar intensieve sport in het water. Je beweegt je met een aquabeld op je rug door het water. Het is een van de weinige sporten waar je aan mee kan doen als je geblesseerd bent, als je bijvoorbeeld last hebt van je schouder kunt u wel alle been oefeningen mee doen, bent u geblesseerd aan uw enkel dan kunt u nog wel alle arm oefeningen mee doen.

Een aquabeld is een grote platte kussen op je rug waardoor je drijft op het water. Door te bewegen met je armen en benen ga je vooruit, achteruit, links of rechts. Dat ligt aan de oefeningen die worden voor gedaan door de badjuf of badmeester. Er zijn ontzettend veel verschillende oefeningen, er wordt gewerkt met verschillende materialen en in verschillende werkvormen waardoor elke les van aquajoggen anders is. Heerlijk gevarieerd.

Eigenlijk kunt u aquajoggen alleen maar beoordelen als u een les mee hebt gedaan, door mee te doen ervaart u hoe het is om je met een aquabeld door het water te bewegen.

Dus als u dit leest, kom alsjeblieft een keer mee doen beoordeel dan hoe u het vindt. Het enige wat je hoeft te doen is een email sturen naar utzwemschool@utwente.nl en meld je aan voor een proefles op een vrijdag van 9.15 tot 10.00 uur. De dames uit deze groep zouden het erg fijn vinden als er nog een paar extra dames in deze groep kwamen. Dus meld je aan!! (de foto hieronder is niet de groep van 9.15 uur!!)

Let op, het mooie aan het zwemmen op de universiteit is dat we in de wintermaanden (sept-mei) in het binnenbad zwemmen en in de zomermaanden (mei-aug.) in ons geweldige buitenbad. Het is een heerlijke combinatie en buiten zwemmen is echt geweldig.

\\ad.utwente.nl\home\SteggeSAM\Documents\UTwente\Van alles\Foto's\2013-09-27 10.46.24.jpg