Programma

25/3, 1/4, 8/4 Als de Dood
De dood, daar is geen ontkomen aan. Wetenschappers zijn weliswaar bezig om muizen langer te laten leven, maar deze techniek lijkt voorlopig nog niet voor mensen beschikbaar. Tot die tijd slepen wij de dood als een loden last met ons mee. Een last die wel voorkomt dat wij zweven in betekenisloosheid: zij inspireerde kunstenaars tot grootse kunstwerken.


Dinsdag 25 maart

Lang leven en jeugdig sterven?

Dr. Koos Jaspers is universitair docent aan het Erasmus MC in Rotterdam en doet onderzoek naar veroudering vanuit moleculairbiologische context. Welke mechanismen op DNA-niveau bepalen dat; is het te stoppen? Jaspers is co-auteur van Tussen Hype en Hoop. Biomedische ontwikkelingen en hun impact op de gezondheidszorg (2007).


Vrijhof/Amphitheater, 19.30-21.00 uur.Dinsdag 1 april

‘Komm, süsser Tod’- Sterven en dood bij Bach

Drs. Ben Coelman is hoofd educatie bij de Nationale Reisopera en groot kenner en liefhebber van Johann Sebastian Bach. Coelman maakt duidelijk hoe Bach de dood op toon zette. Zijn lezing wordt gecombineerd met een bezoek aan de generale repetitie van Bachs Matthäus Passion door het Nederlands Symfonie Orkest onder leiding van Jan Willem de Vriend.


Dit programma vindt plaats in Muziekcentrum Enschede van 19.00-21:30 uur.
Aanmelden is verplicht, via
a.aarten-heukels@utwente.nl
Kosten bedragen (incl. koffie): €5,- (UT-/Saxionstudenten), anderen betalen €10,-

Foto: Tjabele Heier
Dinsdag 8 april

Tumult bij de uitgang: lijden, lachen en denken rond het graf

Bert Keizer is verpleeghuisarts, filosoof en columnist voor Medisch Contact en Trouw. De dood en afscheid nemen is een terugkerend thema in zijn boeken: Het refrein is Hein (1994) en Tumult bij de uitgang – lijden, lachen en denken rond het graf (2013).


Vrijhof/Agora, 19.30-21.00 uur.