Programma

4/3 Buffetlezing: geheime praktijken

Spionage is van alle tijden. Egyptenaren, Romeinen en Grieken stuurden al spionnen op pad om hun vijanden in het geniep te bestuderen. Wij zijn meer gewend aan 007 die er tijdens de Koude Oorlog op uit trok. Vandaag de dag lijkt nagenoeg alles van ons bekend te zijn bij organisaties als de NSA. Deze buffetlezing sluipt de wereld van spionage binnen: hoe gaan inlichtingendiensten te werk? En wat valt er met slimme camera’s vanuit vliegtuigen, drones en satellieten allemaal te zien?


Geheime agenten, methoden en technieken

Dr. Giliam de Valk is coördinator en docent van de minor Inlichtingenstudies aan de UvA en zit in het bestuur van het Ad de Jonge Centrum. Verder is hij bestuurslid van de Netherlands Intelligence Studies Association (NISA).


Een blik van boven: aardobservatie

Prof. dr. ir. George Vosselman is hoogleraar aardobservatie aan het ITC. Hij is gespecialiseerd in het interpreteren van luchtopnamen. Zo richt hij zich op fotogrammetrie: het bepalen van vorm, afmeting en ligging van bijvoorbeeld gebouwen aan de hand van beeldmateriaal.


Dinsdag 4 maart, 17.30-20.00 uur. Vrijhof/Agora.


Dit programma is voor iedereen toegankelijk; opgeven is verplicht in verband met het buffet. Dit kan t/m 26 februari via een mail naar: kiviniria@utwente.nl De kosten bedragen €5,-. Dit bedrag dient op de avond zelf contant betaald te worden.


Dit programma is een coproductie van Studium Generale, KIVI-NIRIA en honoursvereniging Ockham.
.