Zie 2010

Op zoek naar leven in het universum op 24 nov

Hallo, is daar iemand? Op zoek naar leven in het universum
ScienceCaféEnschede op woensdag 24 november, 20.00-22.00 uur, Media Art Café Berlijn.


De mens is altijd gefascineerd geweest door de vraag of er leven is op andere planeten.

Wetenschappers kunnen hier nog geen duidelijk ja of nee op antwoorden. In dit ScienceCafé is er aandacht voor de ingenieuze zoektocht naar het ontstaan van leven op andere planeten. En stel nu eens dat ze bestaan, beschavingen lichtjaren ver weg, hoe treden wij dan met hen in contact? Welke taal zullen we spreken: Twents, wiskunde of muziek? En hoe zorgen wij ervoor dat aliens die hier misschien pas wel na de dood van de zon (over pakweg vijf miljard jaar) komen toch nog iets aardigs van ons vinden?


Prof. dr. Ewine van Dishoeck, astronoom aan de Universiteit Leiden, doet onderzoek naar het ontstaan van leven op andere planeten in andere zonnestelsels. Van Dishoeck ontving in 2000 de Spinozapremie voor haar onderzoek.


Prof. dr. Miko Elwenspoek, hoogleraar bij elektrotechniek aan de UT, houdt zich onder andere bezig met het Human Document Project, waarin de vraag centraal staat hoe wij de menselijke beschaving voor praktisch een eeuwigheid kunnen bewaren.


Het Media Art Café bevindt zich op Stationsplein 1 te Enschede.


Het ScienceCaféEnschede brengt in een hippe ambiance serieuze wetenschap voor het voetlicht. Dit programma is een coproductie van het Studium Generale en Stichting ScienceCaféEnschede.