Zie 2010

Hulp voor Afrika? op 18 jan


Hulp voor Afrika?Debat


Jaarlijks pompt Nederland miljoenen euro’s aan ontwikkelingsgeld in landen in Afrika. In de krant lezen wij dat het geld vaak terecht komt bij corrupte machthebbers en niet bij de hulpbehoevende bevolking. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt nu ook dat de hulp niet erg effectief is en soms zelfs averechts werkt. Is alle hoop voor Afrika vervlogen? Kan Bert Koenders op zoek naar een andere baan, of zijn er toch nog mogelijkheden om Afrika er bovenop te helpen?


Dr. Wiet Janssen is lange tijd werkzaam geweest als consultant bij diverse ontwikkelingsprojecten. In 2009 promoveerde hij aan de Universiteit Twente op het proefschrift Management of the Dutch Development Coorporation, waarin hij tot de conclusie komt dat ontwikkelingshulp radicaal anders moet.


Drs. David Vriesendorp was algemeen directeur van Amnesty International Nederland en directeur van SOS-kinderdorpen Nederland. Hij is thans directeur van Eb&Vloed waar hij ondernemers loodst door het woelige water van het ethisch ondernemen.


Dr. Fred van der Kraaij is ontwikkelingseconoom en afrikanist. Thans is hij werkzaam bij de Inspectie Ontwikkelingssamenwerking en Beleidsevaluatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.


Maandag 18 januari, 19.30-21.30 uur. Vrijhof/Amphitheater.


Dit programma is een coproductie van het Studium Generale en HonoursVereniging Ockham.