Zie 2013

26 mrt. De Ziel van Japan

Lezing: De ziel van Japan

Op 11 maart 2011 sloeg in Japan het noodlot toe: een muur van water verzwolg grote delen van de oostkust. Tot overmaat van ramp ontplofte de kerncentrale van Fukushima. De beelden gingen de hele wereld over en de ziel van Japan lag bloot. De mensen stonden gelaten in de rij voor eten en onderdak; plunderingen waren niet aan de orde. De opofferingsgezindheid ging ver: individuen maakten zich ondergeschikt aan de staat. Opmerkelijk genoeg bleek uit onderzoek dat de Japanners zich na de rampspoed ‘erg gelukkig’ voelden. Deze lezing biedt een kijkje in de bijzondere cultuur van Japan.


C:\Users\teemeren\Dropbox\Werk\SG\plaatjes\japan2.JPG

Prof. dr. Rien T. Segers is hoogleraar bedrijfscultuur, met als specialisatie Aziatische bedrijfscultuur, aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tevens is hij daar directeur van het Centrum voor Japankunde. Hij publiceerde Japan en de onontkoombare Aziatisering van de wereld.


Dinsdag 26 maart, 19.30-21.00 uur. Vrijhof/Agora.


Deze lezing is een coproductie van Studium Generale en studievereniging Isaac Newton.


Meer informatie:

EenVandaag

De uitzending van EenVandaag op 11 maart 2011, de dag van de verwoestende tsunami, waarin Prof. dr. Rien T. Segers verslag doet.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


Website prof. dr. Rien Segers

De persoonlijke website van prof. dr. Rien Segers op de site van de Rijksuniversiteit Groningen.

Documentaire - Holland Doc: Children of the Japanese Tsunami

Een intrigerende documentaire over de gevolgen van de tsunami voor kinderen in Japan, vanuit het perspectief van deze kinderen.


Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


VPRO import: Dr. Yoshiro Nakamats, uitvinder van meer dan 3357 uitvindingen.

Documentaire: Trots, ijdel, humoristische, eigenwijs en een beetje eigenaardig is hij wel, de eenentachtigjarige Dr. Yoshiro Nakamats, uitvinder van meer dan 3357 uitvindingen. Een voo ons vervreemdend portret van deze uitvinder, beroemd in Japan.


Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.