Zie 2013

19 mrt. Let The Game Begin!

Buffetlezing: Let the game begin!

Gamen is een populair tijdverdrijf. Dankzij de nieuwste technologische ontwikkelingen wordt het bovendien steeds leuker en spannender. Schoven we in de jaren tachtig Pac-Mannetjes over het scherm, tegenwoordig manoeuvreren wij door levensechte 3D-ruimtes. Maar de ontwikkelingen gaan verder. Op de UT wordt gewerkt aan een breincomputerinterface; daarmee kun je met hersengolven direct een computer aansturen. Een joystick in je hoofd! Al dit gamen kan echter ook uit de hand lopen en een verslaving worden. Wanneer ben je game-verslaafd? Hoe vaak komt dit voor en wat zijn de consequenties? En zijn bepaalde games meer verslavend dan andere?

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS1-0VcKAKfxo2-ZiJ-Tx0hg2fiotU26efUw6XLMu0cAxL68lMx


Prof. dr. Anton Nijholt is als hoogleraar verbonden aan de vakgroep Human Media Interaction van de faculteit EWI (UT). Hij doet onderzoek naar verbale en non-verbale interactie met de computer. Hij redigeerde twee boeken op het gebied van breincomputerinteractie.


Dr. Maria Haagsma is psycholoog. Zij promoveerde recent op het proefschrift Understanding problematic game behavior. Prevalence and the role of social cognitive determinants aan de UT, waarin zij onderzocht welke factoren bijdragen aan problematisch gamegedrag.


Dinsdag 19 maart, 17.30-20.00 uur. Vrijhof/Agora.


Dit programma is voor iedereen toegankelijk; opgeven is verplicht in verband met het buffet. Dit kan via: www.kns-twente.nl. De kosten bedragen €5,-. Dit bedrag dient op de avond zelf contant betaald te worden.


Dit programma is een coproductie van Studium Generale, KIVI NIRIA UT en honoursvereniging Ockham.


Meer informatie: