Zie 2005

Jules Verne 24 febr
Everything you always wanted to know about… Jules VerneLezing op donderdagmiddag 24 februari van 16.00 uur tot 17.00 uur. Vrijhof / Amphitheater.


De Franse schrijver Jules Verne (1828-1905) wordt vaak de vader van de science fiction genoemd. In zijn talrijke romans beschreef hij wonderlijke uitvindingen als de duikboot en de vliegmachine, die pas veel later werkelijkheid zouden worden. Althans, dat is het populaire beeld dat men van hem heeft. Dit beeld van Jules Verne als de profeet van de vooruitgang is echter niet geheel juist. Zijn machines zijn vooral gebaseerd op technische ontwikkelingen van zijn tijd, over vooruitgang dacht hij tamelijk genuanceerd. Niet in tachtig dagen, maar in een uur wordt aan de hand van romanfragmenten en illustraties een beeld gegeven van Jules Verne's relatie tot wetenschap en techniek.


Drs. Garmt de Vries promoveert aan de faculteit Natuur- en Sterrenkunde van de Universiteit Utrecht op een onderzoek over neutrino-astrofysica. Sinds de oprichting in 1997 is hij actief lid van het Jules Verne Genootschap.


Aanmelden vooraf is niet nodig