Zie 2005

Oog voor film Cursus op 7 & 21 febr

Oog voor film: Magnolia en Adaption


Cursus op twee maandagavonden in februari. Aanvang 19.30 uur. Concordia Cinema, Oude Markt 15, Enschede.


Achter elke film blijken heel wat ideeën schuil te gaan. Waarom heeft de regisseur juist voor die opzet gekozen? Wat stond de scenarioschrijver voor ogen? In deze cursus leggen we twee topfilms op de ontleedtafel. Niet alleen om meer inzicht te krijgen in deze films maar vooral om meer zichtmogelijkheden te krijgen bij andere mooie, indrukwekkende en soms irriterende films. Deze filmcursus, die bedoeld is om met meer geschoolde ogen naar film te kijken, is ontstaan in samenwerking met Concordia Cinema.

7 februari – Jedidjah Julia Noomen, filmwetenschapper en scenarioschrijver, analyseert de film Magnolia (Paul Thomas Anderson, 2000, met o.a. Tom Cruise). Deze film draait in Concordia van vrijdag 4 tot en met zondag 6 februari.


21 februari – Luuk Lansink, communicatiewetenschapper en scenarioschrijver, analyseert de film Adaption (Spike Jonze, 2002, met o.a. Meryl Streep en Nicolas Cage). Deze film draait van donderdag 17 tot en met zondag 20 februari in Concordia.


Aanmelden voor deze cursus kan tot en met 3 februari met een e-mail naar: sg.info@gw.utwente.nl, of per telefoon: 053-4893321. De kosten - voor de lezingen - bedragen € 5,=.