13-3 Plastic Soep

Onverhoopt een lezing gemist? Of een interessante lezing nog eens bekijken? Sinds 2012 worden de meeste lezingen van Studium Generale gefilmd.


Science Cafe: Plastic Soep


Science Café Enschede: Plastic Soep


.




In onze zeeën en oceanen drijft een gigantische hoeveelheid plastic. Dit plastic concentreert zich tot enorme vuilnisbelten, maar valt ook uiteen in piepkleine deeltjes. De 'verplastificering' van de wereldzeeën heeft grote consequenties voor flora en fauna. Doordat het plastic zich steeds hoger in de voedselketen ophoopt, kan het ook gevaarlijk worden voor de mens. Hoe komt dit plastic in zee terecht? Kunnen we het afval eruit vissen? En hoe voorkomen we dat de plastic soep verder uitbreidt?




Ir. Siem Haffmans is lid van de Plastic Soup Foundation en werkzaam bij Partners for Innovation. Hij zal uitleggen wat het bedrijfsleven en de consument kunnen doen aan het verminderen van de plastic uitstoot.


Drs. Maria Westerbos is werkzaam als voorzitter en campagneleider bij de Plastic Soup Foundation. Zij houdt zich bezig met het op de kaart zetten van de Plastic Soup Foundation en met gedragsverandering van bedrijven, regering, overheden, consumenten en NGO’s op gebied van micro plastics gebruik.


Woensdag 13 maart, 20.00-22.00 uur, Forum Café (Stationsplein 1, Enschede)




Het filmpje van het science cafe:

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/3yrwvxXvG3Q" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Voorjaar 2013

Kijk hier voor het overzicht van de gefilmde lezingen uit het voorjaarsprogramma 2013.

Najaar 2012

Kijk hier voor het overzicht van de gefilmde lezingen uit het najaarsprogramma 2012.



Voorjaar 2012

Kijk hier voor het overzicht van de gefilmde lezingen uit het voorjaarsprogramma 2012.