2013 NJ

2013 NJ

Lezing


Midas Dekkers en de Homo Adidas


Sport is gezond, lekker en leuk. Tenminste, dat is het beeld dat in onze maatschappij overheerst. Bioloog Midas Dekkers denkt daar anders over. In zijn boek Lichamelijke oefening houdt hij de sportende mens een (lach)spiegel voor. Hij laat zien dat sport een betrekkelijk recente uitvinding is; pas sinds de Industriële Revolutie werkt de mens zich stelselmatig in het zweet. Waar komt deze lichaams- en gezondheidscultus vandaan? Waarom doen dieren niet aan sport en zijn ze toch zo fris als een hoentje? Een prikkelende lezing over de opkomst van de Homo Adidas.


Midas Dekkers is schrijver en bioloog en auteur van vijftien boeken waaronder: De larf, De tor en de koeskoes en De walrus en andere beesten. Zijn meest recente boek gaat over mensen met rood haar: Rood: Een bekoring.


Dinsdag 8 oktober, 19.30-21.00 uur. Vrijhof/Agora op de Universiteit Twente.


Toegang is gratis voor studenten (op vertoon van UT-/Saxioncollegekaart); anderen betalen €5,-. Kaartverkoop aan de deur. Reserveren is niet mogelijk, dus kom op tijd!


Dit programma is een coproductie van Studium Generale en studievereniging Paradoks en sluit aan op de sportthematiek uit de eerste module van het Twents Onderwijsmodel.