Zie 2012 NJ

De betovering van film op 1 en 8 okt

De betovering van film


Film betovert en kan een heel eigen werkelijkheid oproepen, met alle emoties van dien. Deze magische werking van bewegende beelden kan voor verschillende doeleinden ingezet worden. Natuurlijk voor ontspanning, schoonheid en ontroering, maar ook voor propaganda. Hoever reikt de kracht van film (en tv), en hoe komt die tot stand? Waarom maakt de ene beeldsequentie zo’n indruk en is de ander slaapverwekkend? Hoe legt een slimme montage niet alleen een verhaallijn vast, maar tevens sferen en gevoelens?


Filmmaker Gert de Graaff behandelt in deze cursus naast montage ook de andere ‘verhalenvertellers’ van de film: plaatsing van de camera, belichting, compositie, geluid en beweging. De Graaff analyseert niet alleen een aantal cinema-klassiekers, maar staat ook stil bij het journaal, tv-reclame en bekijkt frame voor frame de YouTube-hit Kony 2012.

Gert de Graaff is filmregisseur. In 2000 won hij met zijn film De zee die denkt onder andere de Joris Ivens Award. Daarnaast is De Graaff docent en trainer in video-editing en beeldgrammatica.

Maandagavond 1 en 8 oktober, 19.30-21.30 uur, Concordia Film | Theater | Expositie (Oude Markt 15, Enschede)


Aanmelden voor deze cursus is verplicht en kan via http://www.concordia.nl/detail/729/cursus-de-betovering-van-film

De kosten bedragen: €10,- (student), €17,- (Concordia kaarthouders) en €20 (niet-student).


Dit programma is een coproductie van Studium Generale en Concordia Film | Theater | Expositie.