2009

Films die je niet mag missen, 2 en 9 febr

Films die je niet mag missen
Sommige films maken een onuitwisbare indruk. Omdat je er in opgezogen wordt en even alles om je heen vergeet of omdat ze je juist met andere ogen naar de wereld laten kijken. In deze cursus staan twee topfilms centraal: Tropical Malady (Thailand, 2004) en Spirited Away (Japan, 2001). Het zijn de favorieten van twee zeer ervaren filmkijkers. Zij leggen aan de hand van diverse films uit waarom nu juist deze films tot het allerbeste horen wat ze ooit gezien hebben. De absolute favoriet wordt na afloop van de lezing op 35mm formaat vertoond.


Maandagavond 2 februari - Tropical Malady van Apichatpong Weerasethakul

Kevin Toma studeerde film en opvoeringskunsten aan de Universtiteit van Nijmegen. Hij schrijft recensies over film voor o.a. de Filmkrant, De Gelderlander en de Volkskrant.


Maandagavond 9 februari – Spirited Away van Hayao Miyazaki

Dick Smits is filmwetenschapper, werkte als beleidsmedewerker bij LUX Nijmegen (filmtheater) en is momenteel adviseur film bij Kunst & Cultuur Overijssel.


Cursus op maandag 2 en 9 februari, 19.00 – ca. 22.30 uur. Concordia Film | Theater | Expositie, Oude Markt 15 Enschede.


Aanmelden voor deze cursus is noodzakelijk en kan tot donderdag 29 januari bij Studium Generale, tel. 053-4893321 of per mail sg.info@gw.utwente.nl. De kosten (incl. kaartjes voor beide films) bedragen 15 euro (student) en 25 euro (niet-student).


Dit programma is een coproductie van het Studium Generale en Concordia Film | Theater | Expositie.