Zie 2008

Architectuur excursie, 15 mei


 
Architectuur


Excursie


De gebouwde omgeving is voor de meesten van ons een volkomen vanzelfsprekend decor waartegen het dagelijkse leven zich afspeelt. Toch is het de moeite waard eens stil te staan bij een gebouw. Een goed gebouw heeft namelijk veel te vertellen. Het kan een verhaal zijn over de functie, over de opdrachtgever, maar ook over abstracte zaken zoals ruimte en licht. Deze excursie voert langs gebouwen die een bijzonder verhaal vertellen.


Het programma is bekend!


Centraal Beheer - Apeldoorn.


Dit gebouw is ontworpen door Herman Hertzberger in de periode 1967-72 en omvat beroemde kantoortuinen waar wij een kijkje in mogen nemen.Walterboscomplex - Apeldoorn. Dit grote complex vormt de nieuwe huisvesting van de belastingdienst. Het bestaat uit een aantal jaren gebouwen uit de jaren ’60 die gerenoveerd zijn en een tweetal gloednieuwe torens. Kunst speelt een verbindende rol in dit gebouwencomplex. Wij krijgen een rondleiding door het interieur en mogen ook de lunch in de personeelskantine gebruiken.Het Walter Bos complex


ontworpen door Chris de Weijer van DP6 architectuurstudio


Radiostation - Radio Kootwijk. Dit gebouw stamt uit 1919-1922 en is ontworpen door J.W. Luthmann. Deze rijzige en monumentale ‘kathedraal’ of ‘sphinx’ ligt prachtig op de heide van Kootwijk. Wij krijgen een rondleiding door het bijzondere interieur.De leiding van de excursie is in handen van ir. Peter Timmerman, stafmedewerker Studium Generale en hartstochtelijk architectuurliefhebber.Donderdag 15 mei, 8.30u - 18.00u.

Verzamelen op de parkeerplaats van het Cubicus gebouw, graag om 8.15 uur aanwezig!

Aanmelden vooraf is nodig en kan vanaf 15 april, via e-mail: sg.info@gw.utwente.nl of per telefoon: 053-4893321.

Studenten betalen € 15, anderen betalen € 35 (deze prijs is inclusief lunch).