UTStudium GeneraleProgramma / agendaScience Cafe Enschede: Ik zie ik zie wat jij niet hoort

Science Cafe Enschede: Ik zie ik zie wat jij niet hoort Ik zie ik zie wat jij niet hoort

In onze ervaring van de wereld beleven we prikkels van verschillende zintuigen, zoals geur, beeld en geluid. Sommige mensen ervaren iets extra’s: muziek krijgt kleur, geluid smaak of letters hebben kleuren. Deze bijzondere kruisbestuiving van de zintuigen heet synesthesie. Sommige zangers als Pharell Williams en wetenschappers als Robbert Dijkgraaf hebben synesthesie.

 

Dr. Tessa van Leeuwen (Radboud Universiteit) is cognitief neurowetenschapper en gespecialiseerd in synesthesie. Zij legt uit hoe synestheten de wereld ervaren. Ook gaat ze in op de relatie tussen synesthesie en autisme. Zij ontwikkelde online synesthesie-tests, zie: gno.mpi.nl

 

Dit Science Café sluit aan op de (kinder)expositie Ik zie ik zie wat jij niet hoort die t/m zondag 24 februari te zien is in de exporuimte van Concordia (Langestraat 56).

Verzamel met ons (als u wilt) vanaf 19:15 aan de Langestraat 56 waar we met Tessa van Leeuwen de expositie bekijken . U kunt aldaar ook een kaartje reserveren voor het Science Café. Om 19:45 uur gaan we dan naar de locatie Oude Markt 15.


Talkshow host: dr. Steven Dorrestijn, Lector Ethiek en Technologie (Saxion).

Donderdag 7 februari, 20.00-22.00 uur

Concordia, Oude Markt 15, Enschede