Marleen Veldhuis

Interview


In gesprek met Marleen Veldhuis


Topsport is niet voor iedereen weggelegd. Je dient een ijzersterk lichaam te hebben dat tot op de laatste vezel is getraind. Ook de geest moet sterk en stabiel zijn. Hoe houd je anders het hoofd koel als je na maanden trainen op het startblok staat om in één minuut je topprestatie te gaan leveren? Topzwemster Marleen Veldhuis is in dit alles geslaagd en blikt terug op een glansrijke sportcarrière. Ondertussen is zij ook nog eens afgestudeerd in de Technische Bedrijfskunde. Tijdens dit interview praten we over sport, studie, opoffering, overwinning, teleurstelling en het leven na de topsport.


Marleen Veldhuis werd olympisch, meervoudig wereld-, Europees en Nederlands kampioene in verschillende zwemdisciplines. In 2007 werd zij verkozen tot Sportvrouw van het jaar. Veldhuis studeerde Technische Bedrijfskunde aan de UT en Economie aan de VU Amsterdam.


Het publiek wordt uitgenodigd om tussendoor vragen te stellen en op het interview in te haken. Interviewer: Peter Timmerman..


Dinsdag 10 september, 19.30-21.00 uur. Vrijhof/Agora. De toegang is gratis.


Dit programma is een coproductie van Studium Generale, UT-nieuws en zwemvereniging Piranha en sluit aan op de sportthematiek uit de eerste module van het Twents Onderwijsmodel