Duurzaamheid

Cyclus


Op zoek naar duurzaamheid


Het begrip duurzaamheid duikt overal op: een duurzaam kopje koffie, een ‘greenseat’ in het vliegtuig om je CO2-uitstoot te beperken. Een duurzame levensstijl stopt zelfs niet na de dood: je kunt tegenwoordig duurzaam begraven worden. Staan wij aan de vooravond van een duurzame revolutie of wordt dit begrip vooral ingezet om een schoon geweten bij de consument te kweken? Deze cyclus gaat op zoek naar de zin en onzin van duurzaamheid.


Dinsdag 17 september

Een duurzame revolutie


Prof. dr. ir. Jan Rotmans is hoogleraar Transitiemanagement aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is oprichter van Urgenda (www.urgenda.nl) een organisatie voor duurzaamheid en innovatie. Volgens Rotmans staan wij aan de vooravond van een nieuwe, duurzame samenleving. Hoe zal deze eruit komen te zien?


Dinsdag 24 september

Zin en onzin van duurzaamheid

Ir. Daniël Poolen studeerde Industrieel Ontwerpen aan de UT. Hij heeft onder meer gewerkt als duurzaamheidsexpert voor het tv-programma Keuringsdienst van Waarde en verschijnt regelmatig als ‘ecoprof’ in het tv-programma IJsstrijd! Poolen staat stil bij (on)zinnige manieren om met duurzaamheid om te gaan.

Vrijhof/Amphitheater, 19.30-21.00 uur. De toegang is gratis.


Deze cyclus is een coproductie van Studium Generale en studievereniging Daedalus.
Jan Rotmans

Klik hier voor de website van Jan Rotmans.


Hij is in april 2013 uitgebreid aan bod gekomen in het documentaire-programma van de VPRO: Tegenlicht. Helaas kan de video op het moment niet ge-embed worden, maar u vind hier de link naar de Tegenlicht uitzending met Jan Rotmans.

En hier vind u een profiel van Jan Rotmans door Tegenlicht.


Rotmans in 'Erasmus Studio'

Een interview met Jan Rotmans door het onderzoeksprogramma 'Erasmus Studio' van de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Jan Rotmans in 'het gesprek' van Altijd Wat

Jan Rotmans geïnterviewd door Frenk van der Linden in het televisiprogramma Altijd Wat.

Bekijk meer