Peter Buwalda over Bonita Avenue

Peter Buwalda over Bonita Avenue
InterviewDinsdag 27 maart, 19.30-21.00 uur, Vrijhof/Agora


De vuurwerkramp van Enschede als decor voor een exploderende familie. Met een daverende klap debuteerde schrijver Peter Buwalda in 2010 met Bonita Avenue. Een spannende zedenroman over generatieconflicten, vaderliefde en verraad. Buwalda, die ooit als journalist voor UT-nieuws schreef, liet zich inspireren door de campus met haar markante persoonlijkheden. Heeft Siem Sigerius niet iets weg van voormalig rector Frans van Vught? Herkennen wij in Tubantia Weekly- hoofdredacteur Blaauwbroek niet de contouren van Bert Groenman? En aan wie doet Aaron Bever toch denken?


In dit interview maken we kennis met Peter Buwalda en de personages uit zijn roman. Ook speuren we plekken op de campus af waar het verhaal zich afspeelt. De Vrijhof met het ‘kantoortje van Blaauwbroek’; de Bastille, ‘een donker ingewand’; en natuurlijk het sportcentrum waar rector Sigerius met studenten over de judomat rolt.


Peter Buwalda studeerde Nederlands, werkte als journalist voor het UT-nieuws en was redacteur/schrijver voor diverse literaire tijdschriften. Hij sloot zich vier jaar op om aan Bonita Avenue te werken. Van dit boek zijn inmiddels ruim 100.000 exemplaren verkocht; ook zijn er plannen in de maak voor vertalingen en een verfilming.


Het interview wordt gehouden door Peter Timmerman, hoofd Studium Generale.


Dit programma is een coproductie van Studium Generale en UT-nieuws.