Facebook vind ik (niet) leuk

Vind ik (niet) leuk: FacebookHonderden miljoenen mensen delen dagelijks lief en leed op het grootste smoelenboek ter wereld: Facebook. In deze virtuele spiegel ziet het leven er nét wat rooskleuriger uit. Waarom poetsen mensen hun digitale alter ego een beetje op? Hoeveel waarde kun je hechten aan een Facebookfriend? Is Facebook inmiddels een ‘Fakebook’ geworden, zoals critici beweren, of creëert het juist een hechte virtuele gemeenschap, zoals oprichter Mark Zuckerberg voor ogen stond?


Drs. Koen Damhuis onderzocht zijn eigen Facebookgeneratie en is kritisch over de ‘gelukspropaganda’ van dit medium. In zijn boek De virtuele spiegel. Waarom Facebook ons ongelukkig maakt laat hij zien hoe de kijk-en-vergelijk-cultuur ons vooral confronteert met wat we niet bereiken. Damhuis is bestuurskundige en studeert sociologie en musicologie.


Giels Brouwer is een fervent Facebooker en vertelt in een co-referaat hoe dit medium zijn leven heeft verrijkt. Brouwer studeert Technische Bestuurskunde aan de UT.


Dinsdag 11 september, 19.30-21.00 uur. Vrijhof/Amphitheater.