TBS: waarom en hoe op 10 en 17 mei

TBS: het waarom en het hoe


TBS, terbeschikkingstelling van de regering, is een strafmaatregel die op steeds meer onbegrip stuit. Advocaten adviseren hun cliënten om TBS te ontlopen, terwijl de media beveiliging van de samenleving tegen dit type criminelen eisen. Waar nauwelijks aandacht voor lijkt te zijn is de vraag waarom er ooit zoiets als TBS is ingevoerd en hoe het feitelijk in een TBS-kliniek toegaat. Deze cyclus biedt die aandacht wel, door in te zoomen op het waarom en het hoe.


Dinsdagavond 10 mei

Waarom TBS?

Prof. dr Antoine Mooij is filosoof en psychiater. Op beide terreinen, forensische psychiatrie en filosofie, was hij hoogleraar. Tevens is hij verbonden geweest als psychiater aan het Pieter Baan Centrum en aan het Willem Pompe Instituut.


Dinsdagavond 17 mei

Boekpresentatie: TBS: Verdoemd leven.

Mevr. Carolien Roodvoets werkte tien jaar in de Pompekliniek in Nijmegen, momenteel runt zij een eigen psychotherapiepraktijk. Daarnaast publiceert zij regelmatig. Op 18 april verscheen haar nieuwste boek: TBS Verdoemd Leven. Dit boek zal deze avond gepresenteerd worden. Deze lezing staat stil bij het leven in een TBS kliniek. Zie ook: http://www.carolienroodvoets.nl/publicaties/index.html
Vrijhof/Agora, 19.30 – 21.00 uur.