Cursus Architectuur op 24 nov en 1 dec

Architectuur met een grote A


Cursus

De campus van de UT is een architectuurlaboratorium waar heel verschillende bouwstijlen naast elkaar te vinden zijn. Zo staan er op de campus grote strenge gebouwen die boven het groen uit torenen en knusse gezellige gebouwtjes die juist helemaal opgaan in de omgeving. Deze cursus gaat in de op de achterliggende ideeën. Aan de hand van zeven architectonische thema’s – situering, route, ruimte, plek, façade, detail en licht - worden de gebouwen op de campus precies geanalyseerd. Naast lokale helden als Blom, Van Tijen en Herman Haan komen ook beroemdheden uit de architectuurgeschiedenis zoals Le Corbusier, Mies van der Rohe en Rietveld ter sprake.


Donderdagavond 24 november

Situering, route en ruimte


Donderdagavond 1 december

Plek, façade, detail en licht


Deze cursus wordt verzorgd door ir. Peter Timmerman¸ hoofd Studium Generale en architectuurliefhebber. Zijn boek Architectuur met een grote A. Universiteit Twente verschijnt in oktober 2011.


Vrijhof/Amphitheater, 19.30-21.00 uur.


Aanmelden voor deze cursus is nodig en kan via sg.info@gw.utwente.nl of via 053-4893321. De kosten voor de cursus bedragen € 20,- (studenten) of € 25, - (niet-studenten). Het boek is bij de prijs inbegrepen.


HET BOEK IS VANAF NU TE BESTELLEN ( 29,95) OP WWW.GROTEA.NL

Ook te verkrijgen bij Boekhandel Broekhuis en de Union Shop van Universiteit Twente.